Jednostavan trik za uklanjanje narančastih mrlja s plastičnog posuđa

by | 5 rujna, 2020

Plastične posude za spremanje hrane lako se oboje uljima, umacima ili naprosto poprime nijanse intenzivne boje namirnica, no postoji rješenje kako da one ponovno postanu kao nove, a trik je otkrila Adi Kempler.

Adi Kempler iz SAD-a podijelila je svoju metodu za uklanjanje masnih mrlja iz plastičnih posuda na TikToku objašnjavajući da sve što trebate za čišćenje plastične posude je nekoliko kapi deterdženta za suđe malo tople vode i nešto poderanih papirnatih ručnika, prenosi Daily Mail.

Pranje plastičnog posuđa

– Ovaj je trik spasio puno mojih plastičnih posuda, pa prijatelji nemate ništa izgubiti ako ga iskušate – napisala je Adi.

U videu, Adi  plastičnu posudu puni s malom količinom tekućine za pranje, malo tople vode i kuhinjskim ručnikom, izrezanim u malene komade.

Pranje plastičnog posuđa

Jednom kad sve stavite unutra, poklopite posudu i sve dobro protresete između 45 i 60 sekundi.

Pranje plastičnog posuđa

Adi se kune kako se tako odlično uklanjaju masne mrlje iz plastičnih posuda koje ih najčešće uništavaju nakon spremanja hrane, pa posude postaju beskorisne za daljnje korištenje. Čak i ako ih stavite u suđericu, na prozirnoj plastici ostaje trag boje, no ovako definitivno neće.

Pranje plastičnog posuđa

Razlog zbog kojeg trik djeluje je taj što papirni ručnik pomaže apsorbirati sve masne ostatke tijekom trešnje, ostavljajući površinu spremnika potpuno čistom.

Trik je pogledalo gotovo pola milijuna ljudi na internetu, a tisuće njih su rekli da ne mogu dočekati da ga sami isprobaju.

Pranje plastičnog posuđa

– Nevjerojatno, zbilja djeluje – napisala je jedna komentatorica koja ga je isprobala.

Drugi su istaknuli činjenicu da se i mrlje od umaka od rajčice i bolonjeza možete riješiti tako što ćete svoju plastiku staviti na sunce nekoliko sati.

Također možete dodati nekoliko žličica šećera, nekoliko kockica leda, tekućinu za pranje posuđa i sapun u spremnik prije nego što protresete.

IZVOR: 24SATA.HR

Foto: Unsplash