Savjet za dug život koji će posebno obožavati muškarci (ali i neke žene)

by | 31 ožujka, 2020

Na Sveučilištu Maastricht u Nizozemskoj pokazali su kako muškarci koji svakodnevno popiju jednu čašu piva imaju 81 posto više šansi doživjeti 90 godina od onih koji ne piju pivo svaki dan.

Zdravstveni nas stručnjaci svakodnevno upozoravaju kako je alkohol štetan za zdravlje. Ipak, postoje neka istraživanja koja pokazuju suprotno.

Tako je nedavno provedeno istraživanje čiji su rezultati pokazali kako je svakodnevno ispijanje piva dobro za produljenje života, kako piše VT.

Naime, na Sveučilištu Maastricht u Nizozemskoj pokazali su kako muškarci koji svakodnevno popiju jednu čašu piva imaju 81% više šansi doživjeti 90 godina od onih koji ne piju pivu svakoga dana. Kod žena je taj postotak ipak manji – oko 30 posto.

Istraživanje, koji je vodio prof. dr. Piet van den Brandt, provedeno je na 5.500 tisuća ljudi, od kojih je većina rođena tijekom Prvoga svjetskog rata.

“Naše analize pokazale su pozitivne rezultate kada je riječ o povezivanju alkohola i duljine života kod muškaraca i žena”, rekao je van den Brandt, koji je sa svojim timom došao da zaključka da je umjereno ispijanje alkohola zapravo dobro za srce, ali i da je opijanje ipak toksično, na što nas stručnjaci ni ne bi trebali upozoravati.

Foto: Jens Johnsson / Unsplash

IZVOR: NOVILIST.HR