Otkrivamo vam kako najbolje srediti nokte!

by | 20 rujna, 2015

Nokti. Volimo ih vidjeti uredne, a grozimo se kada ih vidimo izgrižene, polomljene i prljave. Koliko o njima vodimo računa, primjećuju čak i frajeri. Kao jučer se sjećam prijatelja koji je prokomentirao svoju prijateljicu – ”Ma ona je ful slatka cura, ali ti njezini nokti… Uvijek joj fali pola laka i ful su neuredni.”

Ne, ne želite ostavljati takav dojam. Želite da vam ruke i nokti budu lijepi i njegovani. I uredni. Možda nemate vremena manikirati ih svakih par dana, ali nitko ne može tvrditi da nema vremena za vođenje higijene. Koliko god vremena imali na raspolaganju, potrudite se oko dojma koji ostavljate. A vjerujte nam da vaši nokti o vama govore više nego možete zamisliti. Stoga, nemate li vremena pošteno ih izmanikirati, ostavite se bavljenja noktima i jednostavno vodite računa o tome da su uredni i čisti. A za one koji vole manikuru i imaju vremena za nju, evo nekoliko savjeta:

Obavezno koristite predlak i nadlak. Iliti bazni lak i onaj završni. Iako nanošenje tolikih slojeva traje, ovi proizvodi postoje s razlogom. Predlak zaglađuje površinu nokta i stvara podlogu savršenu za prianjanje laka. I samim time osigurava da lak na vašim noktima dulje traje i da nokti budu glađi. Nadlak će fiksirati vaš lak te mu time također produljiti trajnost, a osim toga spriječit će pucanje i listanje noktiju.

Novi sloj nanosite tek kada je prethodni suh. Ovog se pravila pridržavajte uvijek i zauvijek. Poanta lakiranja noktiju nije u nanošenju jednog ekstra debelog sloja, niti u obaranju rekorda u brzini mackanja noktiju. Poanta je da imate lijepe, glatke i uredne slojeve koje ćete postići upravo pravilnim nanošenjem.

Neonske i druge žarke boje poput žute, zelene ili neke intenzivne ružičaste znaju djelovati prozirno pa je dobra ideja za prvi sloj nalakirati bijeli lak za nokte te time stvoriti savršenu podlogu koja će istaknuti boju glavnog laka.

Lakove za nokte držite u hladnjaku. A ako nemate mjesta u hladnjaku, izaberite najmračniju i najhladniju ladicu koju imate. Držanjem na hladnom produljujete životni vijek lakovima za nokte.

Prije nego što se bacite na lakiranje, operite nokte, napravite piling ruku kako bi vam bile što mekše i nježnije, a zatim se pobrinite za kožicu. Odrežite zanoktice, pogurajte kožicu s korijena nokta, a tek zatim se bacite na nanošenje laka.

Znamo da toliko toga oduzima dosta vremena, no želite li prekrasne nokte, morat ćete se žrtvovati!

Izvor: Life Content
Photo: Instagram