Ovo su glavni razlozi zbog kojih make-up proizvodima s pumpicom trebamo dati prednost

by | 19 svibnja, 2020

Iako se čini da je puno manje beauty proizvoda s pumpicom ili raspršivačem, trebali biste slijediti primjer stručnjaka i takvim proizvodima dati prednost pri kupnji.

Za to postoji najmanje pet dobrih razloga.

1. Bakterije ne ulaze u njih

Umjesto da proizvod izravno dodirujete rukama ili make-up četkicama te tako omogućujete širenje bakterija, ambalaža s pumpicom ili raspršivačem vam ne dopušta direktan kontakt s proizvodom prije njegovog nanošenja na tijelo.

2. Dulji rok trajanja

U otvorenom obliku rok uporabe kozmetike istječe brže, kako navodi Cosmopolitan. Do toga dolazi zbog izravnog kontakta s kisikom pa mnoge komponente proizvoda prestaju biti aktivne ili brže oksidiraju. Upravo je to razlog zbog kojeg se i brojni proizvodi koji sadrže vitamin C nalaze u vrećicama te su dovoljni samo za jednu uporabu.

3. Sporije korištenje proizvoda

Kad pritisnete pumpicu, proizvod se dozira u onoj količini koja vam je potrebna za jedno korištenje.

4. Ovakve proizvode možete dijeliti

Umjesto da svatko umače prste u vašu kremu, ovako ćete je sigurno moći podijeliti s drugima, bilo da je riječ o vašoj sestri, prijateljici ili mami.

5. Sadrže manje konzervansa

U proizvode koji se pakiraju u ambalažu s pumpicom ili raspršivačem proizvođači najčešće stavljaju manje konzervansa jer ga nije potrebno u tolikoj mjeri za održavanje kvalitete proizvoda.

IZVOR: INDEX.HR

Photo by The Honest Company on Unsplash