Zašto je Instagram ovih dana pun ljudi “obučenih” u jastuke?

by | 21 travnja, 2020

Život u izolaciji onima koji ne rade doista zna biti iscrpljujuć i dosadan.

Nakon što ste počistili cijeli stan, skuhali sva jela koja ste imali na popisu, otplesali preko nekoliko plesova na TikToku, došlo je vrijeme za nove viralne trendove. Jedan od najpoznatijih trenutačno je #pillowchallenge koji se ovih dana može pronaći na Instagram profilu vjerojatno svakog influencera. Za njega vam je potreban samo veliki jastuk, remen koji ćete omotati oko njega i golog tijela, te pokušati izgledati seksi, a čak ne morate ni znati plesati.

Pillow challenge je krenuo cirkulirati Instagramom nakon što su @styledbynelli and @myforteisfashion početkom travnja izbacile fotografije s jastucima i remenom oko struka te modnim dodacima u obliku košarice za kvačice i čarapa kojima su ukrasile ovaj kućni outfit. I dok neki Instagram izazovi imaju svrhu pokrenuti nas, bilo da je riječ o tjelovježbi ili unaprjeđenju naših kulinarskih umijeća, ovom je glavna svrha isključivo zabaviti ljude koji su se našli u izolaciji. Sa svojim jastucima.

S druge strane, ovaj trend neodoljivo podsjeća na “pillow” haljine s velikim puff rukavima koje su u svojim kolekcijama nekoć pokazali Alexander McQueen, Comme des Garçons, Celine, Maison Margiela i mnogi drugi, pa ga bez problema možemo smatrati i besplatnom verzijom luksuznog loungeweara.

Foto: Instagram