Otkrila sam korektor za 24 kune koji prekriva sve nedostatke i ostaje na koži

Korektor koji prekriva, ne miče se s lica i dugotrajan je

by | 26 rujna, 2021
catrice camouflage korektor

Dobar skincare najveća je tajna dobrog make-upa, no jednako kao što je bitan skincare, važna je i podloga koju stavljamo na lice.

S obzirom na to da na puder i korektor direktno ulaze u pore lica te su i izravnom doticaju s njim, vrlo je važno izabrati one nekomedogene i s dobrim sastavom kako nam ne bi radili probleme na licu. Neka vam to uvijek bude prioritet, bez obzira na to kakav make-up proizvod tražite – sve što vam ide direktno na kožu, mora biti dobrog sastava. Srećom, na tržištu trenutno imamo pregršt genijalnih proizvoda jake i slabe prekrivne moći koji će vam pore ostaviti čistima.

Ako pitate mene koja konstantno isprobavam novi skincare i make-up koji dolazi na tržište, najvažniji mi je dobar korektor jače prekrivne moći kako bi mi prekrio popucale kapilarice na licu, a na njega lagani puder koji će mi ostaviti kožu prozračnom i sjajnom. I upravo u potrazi za idealnim korektorom koji će mi dati sve što mi treba – prekrivnu moć, dugotrajnost i da ne oksidira, pronašla sam Catrice Ultimate Camouflage kremu koja me osvojila na prvu. Riječ je o adaptiranoj, veganskoj verziji prethodne Catrice camouflage kreme, sa, po meni – boljom dugotrajnošću i pokrivnom moći.

Iako i sâm obećava visoku prekrivnost, dugotrajnost i ne micanje s kože, moram priznati da u moru korektora koje sam probala još nisam naišla na onaj koji mi je ispunjavao baš sve uvjete zbog čega sam i bila skeptična. Sve do ovog sada. Osim svih performansi koje obećaje, nekomedogen je i veganski te dolazi u nekoliko nijansi toplijih i hladnijih tonova.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Lana Biželj (@lanabizelj)

 

Kako sam koristila Catrice Ultimate Coverage kremu?

Na prethodno očišćenu kožu i obavljenu skincare rutinu (pričekajte barem 30-ak minuta sa šminkanjem nakon rutine kako bi vam se proizvodi upili u kožu), za dnevnu laganu šminku stavila bih ga direktno na kožu, pa tek nakon njega nanosila lagani puder. S obzirom na to da je tekstura gusta i kremasta, nanosim ga prstom, pričekam 30-ak sekundi da se malo posuši i onda potapkam da ljepše upije u kožu. S obzirom na to da imam ustaljenu i odličnu skincare rutinu, nisam imala problema s prištićima ili aknama pa ne mogu reći kako prekriva njih, no imam dosta mrljica od prištića, malo hiperpigmentacije na mjestima, te nekoliko popucalih kapilarica koje volim prekriti (a lagani puderi ih nikada ne prekriju), neovisno o tome radim li dnevni ili noćni make-up. Rezultat je savršen – jako prekrivanje koje ostaje tijekom cijelog radnog dana od 8 sati, ne oksidira, ne klizi po licu i odlično se stapa sa svim puderima.

Za večernji, nešto teži make-up, nanosila bi ga nakon primera i translucent pudera, također prstom, ostavila nešto duže da odstoji i onda ga kistićem lagano izblendala u lice. Nakon njega nanijela bih teži puder koji je također odlično funkcionirao s ovim korektorom, neovisno o mojoj mješovitoj koži s kojeg proizvodi puno lakše klize zbog prekomjernog lučanja sebuma. Ako ga želite nanositi u nekoliko slojeva, pričekajte da se prvi sloj osuši, pa tek onda krenite na drugi kako vam se ne bi nakupljao.

Apsolutni bonus je i cijena od 23,90 kn za 3 grama proizvoda, što je itekako pristupačno i dovoljno da imate za nekoliko mjeseci, čak i ako ga koristite svaki dan. Ono na što svakako obratite pažnju je to da, ako ga nanosite prstima, koristite ga isključivo na sebi i svaki put prije nego stavite prst u posudicu, temeljito dezinficirajte ruke kako se ne bi nakupljale bakterije zbog kojih onda možete dobiti reakciju na koži.

Foto: inspired_by_the_light via Getty Images, PR