Osvježite lice šminkom u prirodnim nijansama

by | 25 travnja, 2013

Proljeće je idealno godišnje doba za prirodan make-up koji prikriva umor na licu i daje mu svježinu i mlađi izgled. Prednost ovog načina šminkanja je prije svega u tome što pristaje i plavušama, i brinetama i crnkama. Evo i nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći da iskombinirate odgovarajuće boje na licu.

Svijetla sjenila za mlađi izgled

Ako želite izgledati mlađe i svježije, na unutrašnje rubove oka nanesite svijetlobež sjenilo. Mlade žene mogu stavljati mat, masna i sjajna sjenila, a ženama u zrelijim godinama preporučujemo kremasta, hidratantna sjenila bez sedefastog odsjaja, jer ona najmanje ističu bore.

Kako izabrati rumenilo?

Rumenila daju licu toplinu, a dostupna su u obliku kamena ili kreme. Na četkicu kojom ste se počeli šminkati stavite malo pudera koji će je učiniti mekšom, a rumenila nanesite tek toliko da izgleda prirodno. Najbolje je da koristite ružičasto rumenilo koje je za jednu do dvije nijanse tamnije od boje vašeg lica.

Rumenilo četkicom možete nanijeti na čelo, nos i bradu kako biste ujednačili izgled. Rumenilo u boji breskve ili koralja savršeno prikriva umor na licu, stoga ga nanosite širokom četkom, potezom koji prati jagodičnu kost. Odličan izbor za sve toplije dane su i bronzeri, koje umjesto rumenila možete stavljati na cijelo lice i u debljem sloju.

Koraljni ruž

Ruž ili sjajilo za usne u boji koralja ili breskve, pa i u nekoj toploj ružičastoj nijansi, potpuno će promijeniti vaš izgled. Cijelo lice će vam zasjati, a vi ćete izgledati mlađe i odmorno. Usne prvo obrubite olovkom koja je za nijansu svjetlija od boje ruža ili sjajila, jer će tako djelovati punije.

Za dnevne varijante budite umjereni pri izboru boje ruža, a uvečer možete posegnuti za izraženijim i jačim nijansama.

Izvor: novosti.rs