Osvježite kosu nakon dugog i toplog ljeta

by | 28 kolovoza, 2013

Sunce i slana voda odgovaraju koži, ali ne i vašoj kosi. Evo nekoliko praktičnih savjeta kako da je pripremite za jesen i hladnije i kišovito vrijeme.

Osvježite boju

Nakon izlaganja suncu, vjetru i slanoj vodi, ukoliko imate obojenu kosu, ona će izgubiti sjaj. Boja će se isprati i izblijedjeti, pa bi bilo dobro da joj priuštite dubinsko pranje, skraćivanje oštećenih vrhova i bojenje. Prvi tretman će ukloniti nataložene ostatke proizvoda za kosu i druge nečistoće, oštećeni vrhovi moraju nestati, a boja će vašu frizuru učiniti spremnom za jesen!

Nahranite kosu

Kako se kosa suši pod utjecajem sunca, soli i vjetra, hranjive maske i pakunzi su ono što joj treba da se vrati u svoje zdravo stanje. Maslinovo ulje, avokado i med su sastojci koji će pomoći vašoj kosi da joj se što prije vrate mekoća i sjaj. Maske dobro utrljajte i ostavite da odstoje kako biste dobili potpuni efekt. Pakunge stavljajte samo na vrhove, pogotovo ako imate kraću kosu jer, koliko god da su djelotvorni, jako ih je teško isprati iz korijena kose.

Što se šampona tiče, počnite koristiti one koji jačaju vlas i daju kosi sjaj da bi regeneracija bila brža.

Dodatna njega za oporavak

Potrudite se, bar dok ne počne jesen, u kosu ne stavljati proizvode poput gela, laka i pjene, kao i da je ne tretirate peglom i figarom. Želite regenerirati kosu, ali to vam nisu saveznici, zato pričekajte da se kosa oporavi, pa u frizurama uživajte od hladnijih jesenskih dana.

Izvor: Sml.rs