Osnivač Facebooka objavio da poklanja 99 posto svog bogatstva u humanitarne svrhe

by | 3 prosinca, 2015

Osnivač Facebook Mark Zuckerberg i njegova supruga Priscilla Chan dobili su kćer Max i iskoristili tu priliku da svijetu pošalju poruku – poklonit će 99 posto svog vlasništva u jednoj od najvrjednijih kompanija na svijetu u dobrotvorne svrhe.

zakerberg

Milijarder iz Silicijske doline i njegova supruga na Zuckerbergovom Facebook profilu objavili su post pod naslovom “Pismo našoj kćeri”, u kojem navode da će najveći dio svog bogatstva pokloniti budućim generacijama.

Oni će 99 posto vlasništva Facebooka, odnosno oko 45 milijardi dolara, donirati vlastitoj dobrotvornoj zakladi, dok će oko 450 milijuna dolara zadržati za sebe i svoju obitelj.

“Draga Max, tvoja majka i ja još nemamo dovoljno riječi da opišemo nadu koju nam ti daješ u budućnost”, navodi se u pismu.

Zuckerberg na svom profilu dodaje:

“Kao i svi roditelji, mi želimo da odrasteš u svijetu koji je bolji od našeg. I dok se naslovi često fokusiraju na loše stvari, svijet u nekim stvarima postaje bolji. Zdravstvo se unapređuje. Manje je siromaštva. Znanja je sve više. Ljudi se povezuju. Tehnološki progres u svakom području jamči da će tvoj život biti dramatično bolji nego naš danas. I mi ćemo doprinijeti, ne samo zato što te volimo, već zato što imamo moralnu odgovornost prema djeci i sljedećoj generaciji”, naveo je Zuckerberg.

Izvor: Life Content
Foto: Facebook