OSLOBODITE SE CELULITA do ljeta pomoću ovih nevjerojatnih savjeta!

by | 27 veljače, 2017

Ono što je izuzetno važno u ovom procesu jesu masaže. Ako nemate dovoljno novaca za kozmetičke salone, masirajte područja zahvaćena celulitom u svome domu. Preporučuju se kružni pokreti i masiranje od listova ili koljena prema gore. Jednako tako, jednom tjedno koristite anticelulitni piling koji možete i sami napraviti od mljevene kave, smeđeg šećera i žlice maslinovog ulja. Općepoznato je da kofein potiče cirkulaciju. Pritom je potrebno pripaziti da, ako imate osjetljive kapilare, izbjegavate anticelulitne masaže u salonima jer bi zbog jakog pritiska kapilare mogle popucati, što izgleda puno gore od pojave celulita.

Kada je u pitanju prehrana, masna hrana i slatkiši povećat će vidljivost celulita, dok će voće i povrće ubrzati metabolizam i pomoći u smanjenju masnih naslaga. Konzumirajte salatu, piletinu, šunku bez masnoća s raženim kruhom, niskokalorične jogurte te hranu koja je kuhana na pari. Uz sve navedeno, poželjno je izbaciti sol iz prehrane, zato što ona zadržava vodu u tijelu. Pojačajte unos tekućine i pijte dosta vode, iscijedite limun, limetu ili naranču. Poznato je da zeleni i žuti čajevi pomažu pri uklanjanju celulita. Skuhajte nezaslađeni čaj u velikom loncu, podijelite u boce od pola litre ili jedne litre te ispijajte tijekom cijelog dana.

Postoje znanstveni dokazi da kreme protiv celulita imaju pozitivan učinak. Naravno, ako pritom konzumirate masnu hranu, te ako se ne krećete ili ne pijete vodu, rezultati neće biti vidljivi. Ako promijenite prehrambene navike i uvrstite i kremu, rezultati će biti vidljivi. Ipak, nemojte slušati reklame, nego istražite i sami saznajte koje su najučinkovitije kreme.

Ako, pak, imate problema s celulitom na stražnjici i bedrima, preporučuje se često vježbanje, poput kardiotreninga nekoliko puta tjedno, zato što se znojenjem izbacuju štetne tvari.

Foto: Unsplash