“Efekt staklene kože” i dalje obožavamo, a možete ga postići pomoću ovih 5 koraka

by | 28 lipnja, 2020

Iako je desetljećima na tronu beauty trendova bio mat izgled kože i usana, u posljednje vrijeme je sve poželjniji sjajan, blistav look koji ima i svoje efektno ime – „efekt staklene kože“. Čini se kako su ulja za njegu lica kroz ovaj trend postala nezaobilazan dio beauty rutine, kako bi koža što je više moguće upila hranjivih sastojaka i postala prirodno što blistavija sa zaglađenim porama, ujednačenog tena.

U postizanju ovakvog izgleda, njega i hidratiziranost je ključna, no ona se postiže i pravilnim nanošenjem make-upa.

Nitko stvarno nema besprijekornu staklenu kožu i ponekad nam je teško otkriti i uzrok prištića na koži, ali pravi proizvodi i tehnika nanošenja mogu zasigurno dati takav izgled, kako piše Dermstore.

Prvi korak: Očistite i tonirajte kožu

Dobra šminka uvijek počinje s čistom, hidratiziranom kožom, a to je posebno važno kada je u pitanju sjaj. Kad je koža dehidrirana, nedostaje joj elastičnosti; fine linije i tamni kolutovi ispod očiju tada su izraženiji. Hidratizirana koža svijetli, izgleda baršunasto i bolje reflektira svjetlost, otuda i izraz „efekt staklene kože“. Temeljito očistite kožu, a zatim nanesite tonik koji čini čuda za pojačavanje vašeg prirodnog sjaja. To će vam pomoći da koža bude navlažena i pripremljena za sljedeći korak.

Drugi korak do efekta staklene kože: Maska

Budući da je vlaga doista ključna za sjaj, u svoj tretman njege lica ubacite proizvode bogate hijaluronskom kiselinom, lubenicom i Aloe verom jer će ovi sastojci hidratizirati kožui, umiriti upale i osvježiti ten. Prakticirajte i nekoliko sekundi „uradi sam“ masažu lica koja može donijeti golemu korist ublažavanjem napetosti na licu i povećavanjem protoka krvi i kisika.

Treći korak: Osigurajte koži vlagu

Vrijeme je za serum i ovlaživač. Potražite sastojke koji hidratiziraju kao što su peptidi, hijaluronska kiselina i lizin.

Četvrti korak: Pokrivanje

Vaš bi temelj trebao izgledati lagano i rosno, a ne mat, stoga se klonite teških formula. Izaberite preparat za čišćenje koje se dobro stapa s podlogom. Tonirana krema je isto jako dobro rješenje.

Peti korak do efekta staklene kože: Sjaj

Završite svoj look s nekoliko sjajnih linija uzduž kostiju obrva, preko kapka i duž jagodica. Široka je paleta proizvoda koje možete koristiti – od hranjivih balzama i suhih ulja do highlightera i tekućih preparata za osvjetljavanje.

IZVOR: NOVILIST.HR

Foto: Instagram