OSAM NAJGORIH POGREŠAKA koje možete napraviti dok naručujete kavu

by | 4 rujna, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Konobar popularnog lanca Starbucks za Insider je otkrio koje su to najiritantnije pogreške koje ljudi rade kada naručuju piće. Izbjegavajte takvo naručivanje na svim mjestima, a posebno na jako prometnima.

Zaboravljate navesti veličinu
Svaki put kada propustite navesti jednu od osnovnih karakteristika vaše narudžbe, konobar će vas sam morati pitati. To nije strašan problem ako se dogodi nekoliko puta dnevno, ali to se događa puno češće i znatno usporava posao. Nitko ne voli repeticiju, sjetite se navesti veličinu.

Naručujete dok pričate na mobitel
Imajte dovoljno obzira prema osobi koja vas poslužuje i odvojite nekoliko sekundi za normalnu komunikaciju. Olakšat ćete i ubrzati proces narudžbe i za sebe i za konobara.

Bacate kavu u kantu za otpatke
Proces pražnjenja kante za otpatke odvratan je sam po sebi, a postaje još gori kada se u njoj nađe tekućina. Izbjegnite to naručivanjem odgovarajuće veličine napitka.

Zaboravljate naglasiti da želite piće s ledom
Osim ako ne navedete drukčije, vaš espresso bit će serviran vruć. Svi ponekad zaboravljamo i konobari će vam rado napraviti novu kavu ako se to dogodi, ali to će ih omesti i usporiti u radu. Isto se odnosi i na prohtjeve za posebnim vrstama mlijeka i drugim dodacima. Konobari nisu telepati.

Naručujete “Frappé”
“Frappé” je piće koje se poslužuje u McDonald’su, Starbucksova inačica tog napitka je Frappuccino. Nije teško za upamtiti.

“Ovo je moja narudžba?”
Ako par trenutaka nakon narudžbe malog espressa pred sobom vidite veliki Frappuccino s tučenim vrhnjem, ne, to vjerojatno nije vaša narudžba. Pića se pripremaju po redu, tako da vaša narudžba neće biti spremna odmah nakon plaćanja.

Žurba
Ovo ide uz prethodno opisanu situaciju. Napici se pripremaju po redu i vaša narudžba neće biti prioritetna samo zato što ste u žurbi.

Ledeni macchiato
Macchiato je teži za pripremu i u pravilu bi se trebao sastojati od sloja mlijeka i sloja kave. Kada ga naručite ledenog i pijete kroz slamku, redoslijed je obrnut. Još gora stvar koju možete napraviti jest izmiješati slamkom piće kada ga dobijete jer tako dobivate običnu ledenu kavu s mlijekom. Ako je ledena kava s mlijekom ono što želite, uštedite vrijeme i sebi i konobaru pa to i naručite.