Odvjetnica u Hollywoodu: Tko je zapravo Amal Clooney?

by | 3 studenoga, 2015

Opčinjeni Hollywoodom vjeruju da je Amal postala uspješna tek udajom za slavnog Georgea Clooneyja… Upućeniji kažu da je on ipak slabija “karika” u tom braku…

Amal Alamuddin Clooney Advises On Return Of Parthenon Marbles

Kada su se u rujnu 2014. godine vjenčali Amal i George Clooney, u moru naslova stranih medija, jedan se posebno istakao. “Međunarodno priznata odvjetnica Amal Alamuddin udala se za glumca” pisalo je na stranici “The Business Woman”.

Ovaj naslov odmah se proširio društvenim mrežama i potpuno okrenuo priču, pokazujući kako svijet može i drukčije funkcionirati. Naime, uredništvo stranice odlučilo je holivudskog glumca stavi u drugi plan, baveći se isključivo njezinim uspjesima i dostignućima, smatrajući da međunarodno priznata, obrazovana i uspješna odvjetnica zaslužuje puno više od statusa “novog privjeska” Georgea Clooneyja.

Amal Clooney, devojačko Alamuddin, rođena je u Bejrutu (Libanon), ima 37 godina i 15 godina karijere u području međunarodnog prava. Potječe iz obrazovane i imućne obitelji. Diplomirala je pravo na Oxfordu i radila u prestižnim britanskim odvjetničkim tvrtkama. Također, pohađala je pravo na Sveučilištu u New Yorku i stekla zvanje mastera. Radila je i u New Yorku, a zatim se specijalizirala za slučajeve iz područja međunarodnog krivičnog prava, kao i ljudskih prava i slučajeva izručivanja.

Iako je poznata po tome što su među njezinim klijentima bili, između ostalih, i Julian Assange i Yulia Tymoshenko, za nas je zanimljivija zbog drugog slučaja. Kako se navodi u njezinoj biografiji na stranici odvjetničke tvrtke “Doti Street”, bila je asistent sucu Patricka Robinsona na suđenju Slobodanu Miloševiću u Haagu.

Global Summit To End Sexual Violence In Conflict

Za nju kažu da je “građanin svijeta”, jer osim što radi na više kontinenata, tečno govori engleski, francuski i arapski.

Mark Stevens, pravni zastupnik koji je angažirao Amal da zastupa Juliana Assangea za nju je rekao: “Ona ima osobine za koje biste umrli. Nevjerojatno je bistra, neovisna, britka sablja u poslu i zna s ljudima.

Tu njezinoj zavidnoj radnoj biografiji nije kraj. Amal je sada na čelu međunarodne delegacije koja pokušava osigurati oslobađanje bivšeg predsjednika Maldiva – Mohameda Nasheeda, kojega je aktualna vlast optužila za terorizam.

Prije veze sa Clooneyjem, ona nije bila dio svjetskog šoubiznisa. Udajom za slavnog holivudskog neženju (koji je već imao jedan brak iza sebe) kupila je kartu za svijet slavnih, i postala neizostavni dio crvenog tepiha. Stranica “Business Insider” navodi razloge zbog kojih je Amal veći “šef” od Clooneyja. Neki od razloga su to što ima zavidnu odvjetničku karijeru, veća medijska pažnja je na njoj, ali slava joj ne udara u glavu pa zna i odgovoriti kada treba.

Glumac je otkrio u emisiji “Late Show” na CBS-u kako svojoj supruzi Amal najčešće služi da bude u društvu lijep i pristojan, i da je za nju samo trofej. “Zna mi samo reći da idemo na večeru gdje ćemo da upoznamo inteligentne ljude, pa trebam biti lijep i pristojan. To je uglavnom ono što radim”, našalio se glumac. Ali, ovo nije jedini intervju koji govori o njihovom odnosu. Kako je rekao za UK Weekly, često se osjeća kao “idiot” dok razgovara sa svojom ženom, a strani mediji daju svoje tumačenje da ne može dostići intelektualni nivo svoje žene. Nju, s druge strane, nećete čuti da govori o svom privatnom životu i braku, ali se mogu naći intervjui koje je davala o pravnim slučajevima koje je vodila.

Celebrity Fight Night In Italy Benefitting The Andrea Bocelli Foundation And The Muhammad Ali Parkinson Center

Amal je proglašena za jednu od najpoželjnijih odvjetnica u Londonu, ali i za “najfascinantniju ličnost 2014. godine.” U biznis svijetu, klišej je da uspješan muškarac, kao trofej, uz sebe ima mladu i lijepu djevojku. Međutim, u slučaju Amal i Georgea Clooneyja, ovakva postavka ne vrijedi. Iako je više od 15 godina stariji od nje i ima bogatu filmsku karijeru, čini se da ga je potpuno zasjenila, i da glavnu ulogu igra ona – kako u poslovnom, tako i u privatnom životu.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Getty Images