Sve o potresima i pomoći stradalima pronađite na stranici Civilne zaštite

by | 9 siječnja, 2021
sve o potresima i pomoći stradalima

Od petka (8. siječnja 2021.) aktivna je web-stranica potresinfo.gov.hr, putem koje možete saznati sve informacije o otklanjanju posljedica katastrofe uzrokovane potresom na području Sisačko-moslavačke, Karlovačke i Zagrebačke županije.

Na spomenutoj stranici objavljivat će se informacije o organiziranom smještaju, obrasci prijave za privremeni smještaj te podatci o donacijama hrane, odjeće, hrane za kućne ljubimce i stoku te drugim potrepštinama i njihovom skladištenju. Objavljeni su i kontakti mobilnih timova za psihološku i psihijatrijsku podršku koji za sada djeluju na području gradova Sisak, Petrinja i Glina. Isto tako, na web-stranici može se pronaći informacija da je za 150.000 korisnika, koji su zbog potresa ostali bez električne energije, osigurano napajanje električnom energijom.

Objavljene su i preliminarne procjene štete, odnosno iznosa od oko 150 milijuna kuna koji je potreban za obnovu elektroenergetskih objekata i mreža, kao i broj za hitne intervencije HEP-a: 0800 300 418. Na web-stranici se, isto tako, mogu prijaviti sve one obitelji koje još uvijek nisu pronašle privremeni smještaj, kako bi taj smještaj što prije i dobile. Osim toga, na stranici se nalazi i popis svih robnih zaliha, kao i onih zaliha koje su odnesene na terene. Pomoć Uprave za stručnu podršku razvoja poljoprivrede i ribarstva i HAPIH-a na raspolaganju imaju i svi poljoprivrednici, kojima će se sanirati poljoprivredna gospodarstva te osigurati smještaj i hrana za životno ugrožene domaće životinje.

Foto: Markus Spiske/Unsplash