5 oblika noktiju koji dominiraju 2024.

by | 16 svibnja, 2024
hit oblici noktiju u 2024.

Bilo da volite klasiku i minimalizam ili dugačke nokte upečatljivog stila, ove godine svi mogu pronaći nešto za sebe.

Oblici noktiju vrlo su slični modelima haljina. Svatko ima one u kojima se osjeća najugodnije i najljepše. Jednako je s noktima. Neki odabiru praktične i kratke nokte, drugi dugačke i upečatljive gelirane inačice. A koji oblici vladaju ove godine, doznajte u nastavku.

Od bademastih i okruglih do kockastih i stiletto, postoje doslovno deseci različitih oblika i podoblika koje možete izabrati. Iako nijedan ne izlazi iz mode, nail artisti navode da su ove godine najpoželjniji takozvani meki stilovi: badem, oval i squoval. Ali s popularnošću noktiju u obliku lijesa, primjećuje se i povratak četvrtastih noktiju, kao revival iz 2000-ih, kojemu se mnogi vesele.

Pročitajte: Vrijeme je za pedikuru: ovo su najpopularnije boje lakova za nokte za proljeće 2024.

5 oblika noktiju koji dominiraju 2024.

Bez obzira na trendove, trebali biste odabrati oblik nokta koji najviše volite i koji najbolje pristaje vašem prirodnom obliku noktiju, bilo da je suptilan ili odvažan. Ako biste ipak željeli istražiti koje stilove preporučuju svjetski nail artisti, u nastavku donosimo pet najpopularnijih oblika za ovu godinu.

Badem

Prema brojnim nail artistima, manikura u obliku badema je najpoželjniji izgled noktiju ove godine. Za one koji se tek upoznaju s ovim oblikom; karakteriziraju ga uske strane i zaobljeni vrh sa suptilnim vrhom. Srednja duljina noktiju trenutno je najpopularnija duljina za nokte u obliku badema, ali možete prilagoditi duljinu kako bi najbolje odgovarala vašim prstima.


Oval

Bademasti nokti nisu jedini zaobljeni stil tražen na manikurama. Kratki do srednje dugi ovalni nokti također u trendu. Vrlo su slični noktima u obliku badema, glavna razlika je u tome što oval ima širu bazu i mekše, zaobljene vrhove, što mu daje nešto prirodniji izgled.


Squoval

Meki četvrtasti oblik, poznat kao squoval, nalikuje četvrtastom obliku, ali ima znatno mekši izgled zbog blago zaobljenih vrhova noktiju. Ovaj chic oblik prekrasno pristaje prstima dajući im prirodan i elegantan izgled. Ovaj se oblik noktiju uglavnom nosi na kratkim, prirodnim noktima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Megan 🪶 (@mylacqueredlife)


Četvrtasti

Mada nail artisti najavljuju povratak četvrtastih noktiju – od ranih 2000-ih kad su bili na vrhuncu – nama se čini da oni nisu nikad ni izašli iz mode. Zašto ih volimo? Praktični su (bilo da odaberete kraću ili srednju dužinu), lako se održavaju i prekrasno izgledaju u cijeloj paleti boja lakova za nokte.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Suman (@nailsbysuman)


Balerina ili lijes

Iako zvuče potpuno različito, ova dva naziva opisuju isti stil – nokat koji se sužava u ravni, četvrtasti vrh, nalik baletnoj papučici ili lijesu, koji vizualano izdužuje prste. Pripada megapopularnom trendu balletcorea, a izrazito popularan među onima koji vole duge, umjetne nokte.


Pročitajte: 10 manikura s animal uzorcima zbog kojih ćete zaboraviti na minimalističke nokte

Foto: marigo20, iStock/Getty Images Plus via Getty Images