OBAVEZO POGLEDAJTE: 25 tisuća ruža na jednom trgu

by | 24 siječnja, 2016

Iako je Hong Kong poznat kao mjesto s jednim od najvećih svjetlosnih onečišćenja na svijetu koje uzrokuje mnoge štetne pojave poput narušavanja ekosustava te zdravstvenih problema, svjetlosna instalacija koja je u pripremi u ovoj metropoli mogla bi biti uzrok puno pozitivnijih reakcija.

Instalacija „Light Rose Garden“ koju je osmislila kreativna agencija PANCOM prvotno je postavljena tijekom trajanja Seoul Fashion Weeka, a prva postaja na njenoj međunarodnoj turi bit će upravo Hong Kong. Sastoji se od 25 svjetlosnih i vodootpornih umjetnih ruža po metru kvadratnom, odnosno ukupno 25000 komada, koje će oni posebno oduševljeni moći i kupiti za uspomenu po cijeni od 13$ po komadu.

„Light Rose Garden“ u dvije će faze krenuti na svoje upoznavanje Hong Konga, prvi put na Valentinovo, a drugi put kineskom proslavom lampiona, otprilike tjedan dana kasnije. Iako u ovoj urbanoj sredini svjetlosti ima i više nego što je potrebno, ovakav umjetnički potez unijet će malo pozitive u svakodnevno osvjetljenje koje građanima ove kineske metropole zadaje mnogo poteškoća.

hong-kong-light-flower-garden-2Izvor: LifeContent
Foto: LifeContent