Ovo voće se sve češće pojavljuje u proizvodima za njegu kože zbog smirujućih svojstava

Voće koje pomaže smiriti kožu

by | 19 studenoga, 2021

Krastavac, ananas i kokos su već dobro poznati sastojci skincare proizvoda i naših kuhinja, no sve češće u proizvodima za njegu kože susrećemo se s jednim “novim” voćem – bananom.

Iako je banana jedan od najčešćih sastojaka naših kuhinja, sve ju češće vidimo u proizvodima za posvjetljivanje, čišćenje i hidrataciju kože. Ekstrakti banane koje pronalazimo u proizvodima za njegu kože nazivaju se msa sapientum i dodan je u obliku pudera. Iako taj puder nije štetan, kada se dodaje proizvodima za njegu kože, stavljaju se i dodatni sastojci koji sprječavaju razvoj mikroorganizama u proizvodima i pomažu kremi da se ne pokvari.

Kakve beneficije ima banana (ili njezin ekstrakt) u proizvodima za njegu kože?

Bananina kora djeluje antimikrobno jer su bogate polifenolima i izvrstan su način za prirodno čišćenje vaše kože, a također imaju i antioksidativna svojstva, zbog čega je ulje kore banane odličan sastojak za korištenje u serumima za lice. Osim toga, kora banane je odlična za smirivanje upaljene i suhe kože sklone aknama, te se koristi za hidrataciju kože. Ono što ćete prvo vidjeti je efent posvjetljivanja i sjaja kože budući da je banana izvor AHA kiselina koje su prirodni piling za kožu koji uklanja mrtve stanice.

U nastavku vam donosimo pregled genijalnih proizvoda koji između ostalog sadrže i ekstrakt banane.

Foto: dragana991 via Getty Images, PR