Novo istraživanje pokazuje da je masturbacija odlična za sjaj i zdravlje kože

Razlog zašto bi trebalo masturbirati svaki dan

by | 30 listopada, 2021

Dok prirodno otpuštanje boli i bolje spavanje već spadaju u jedne od beneficija masturbacije, čini se da postizanje orgazma također može utjecati i na bolju kožu.

Nedavno je tvrtka plusOne koja se bavi seksualnim wellnessom, provela istraživanje u kojem su saznale da je većina žena prijavila sjaj na koži i elastičnost te manje bora i opuštene kože nakon nekoliko tjedana postizanja orgazma tijekom masturbacije dok su koristile neke od seksualnih pomagala.

Istraživanje se radilo na skupini od 33 žene koje su koristile vibratore, masažere i ostale igračke tijekom 4 tjedna. Oko 64 % žena reklo je da im koža izgleda svjetlije, a 66 % da im koža sjaji. Nakon 8 tjedana 56 % žena prijavilo je bolju teksturu kože, a 59 % čvršću i oblikovaniju kožu. Ukupno, 66 % žena prijavilo je generalnu bolju kvalitetu kože. Naravno, istraživanje je provedeno na malom broju žena i nije jasno definirano je li bilo riječ o svakodnevnoj masturbaciji, no postoji pregršt beneficija iste, pa zašto ne probati?

Kako je povezan orgazam u masturbaciji s boljom kožom?
Orgazam podiže razinu estrogena u tijelu kod žena u predmenopauzi, a ovaj hormon je odgovoran za odgađanje starenja kože. Oko 50. godine, jajnici počinju proizvoditi manju razinu estrogena, što je jedan od razloga zašto se mijenjamo s godinama, koža nam gubi elasticitet, postaje suša, pada nam razina kolagena zbog čega izgledamo sjajno.

U svakom slučaju, bilo da je ovo istraživanje mjerodavno ili ne, vrijeme je da se skine etiketa s masturbacije, uzmemo stvar u svoje ruke i olakšamo si kad možemo.

Foto: IPGGutenbergUKLtd via Getty Images