NOVI TRIK! Dodajte žličicu šećera u šampon kako biste postigli savršen izgled kose

by | 24 veljače, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Sigurni smo da svatko od vas kod kuće ima barem jedan piling za lice ili piling za tijelo. Mnoge žene odlaze na piling tijela i u kozmetičke salone te na taj način njeguju svoje tijelo, posebice tijekom zime. No, postavlja se pitanje što se događa s tjemenom?

I tjeme je koža kojoj je potreban piling, pogotovo u zimskom razdoblju, kada se nose vunene kape i šeširi, a tada možda češće i koristite suhi šamponi za kosu. Stručnjaci savjetuju da nikako ne zaboravite piling tjemena.

Najjednostavniji način kako to možete napraviti jest dodati žličicu šećera u svoj omiljeni šampon prilikom pranja kose. Smjesu je potrebno nježno umasirati u korijen kako bi se očistila od odumrlih stanica i nakupljene prljavštine. Šećer se kao sastojak lako otapa u toploj vodi, stoga se ne morate brinuti oko toga hoće li vam se zalijepiti za kosu. Ne preporučuje se koristiti pri svakom pranju, sasvim je dovoljno koristiti svako četvrto ili peto pranje jer, u suprotnom, možete ozlijediti kožu i poremetiti njezinu prirodnu ravnotežu. Na tržištu već možete pronaći nekoliko proizvoda koji u sebi sadrže bijeli šećer, ali sada ga možete pripremiti i sami uz ovaj sjajan trik!