NOVA KAMPANJA za capsule kolekciju Borisa Pavlina “Abyss”

by | 30 siječnja, 2017

Pod kreativnim vodstvom Borisa Pavlina i kroz objektiv Franje Matkovića nastala je nova kampanja za Pavlinovu proljetnu capsule kolekciju Abyss

Vizualno inspirirana koraljnim grebenima i davno potonulim tajnama koje isti čuvaju, kampanja postaje mali prozor u Eliotovu Pustu zemlju u kojoj se dizajner poigrava s uobičajenim shvaćanjem romantike i konačnosti. Modna fotografija ovdje je tako poslužila kao medij za transformaciju prepoznatljivih stihova u krajnje stiliziranu mizanscenu – prostor između mašte i literarnog predloška.

Majstorstvo u potpunosti ručno izrađenih haljina, tehnike klasičnog couturea, koje su u današnje doba masovne proizvodnje gotovo sasvim istisnute iz svijeta mode, definirale su modele predstavljene u ovoj kampanji. Delikatni vez, svileni organdi reljefne teksture, te stotine staklenih perlica i bisera protkanih kroz strukturu samih tkanina vraćaju u neka druga vremena i ostavljaju bez daha.

Majstor kroja Pavlin i ovaj put izvlači maksimum ženstvenosti iz svakog centimetra svile koju naglašava monokromatičnom bjelinom, nježno je urešavajući najfinijom čipkom.

Suvremenog Phlebasa utjelovila je Lidija Lešić, za make-up i kosu zaslužna je Sanja Agić, a asistentice na setu bile su Mateja Presečki te Tanja Kanazir.