Nova frizura Elizabeth Olsen natjerat će i vas na odlazak frizeru

Bob koji možete nositi i glamurozno i opušteno

by | 7 listopada, 2021
elizabeth olsen

Od Elizabeth Olsen, preko Kate Moss, pa do Kate Middleton, sve ove ikone stila imaju jednu stvar zajedničku – u nekoj fazi života nosile su bob i pristajao im je savršeno.

Bob je originalno bio simbol oslobođenja, modernog i hrabrog još 1909., kad je u Francuskoj jedan poljski frizer stvorio ovu frizuru i dao ženama osjećaj kao da su zakoračile korak bliže pravu glasa. Od tada, bob je našao svoje mjesto na listi najdražih ženskih frizura ikada, pa ga se možemo prisjetiti i na Diani Ross, Twiggy, Whitney Huston, Courtney Love i Victoriji Beckham. Dok je u 70-ima bio opušteni, punk rock bob na prvom mjestu najpopularnijih frizura, u 80-ima se nosio više strukturirani i fenirani poput trajne, a u posljednjih desetak godina, “lob” je postao nova izvedenica boba koju možemo konstantno vidjeti na crvenom tepihu.

 

View this post on Instagram

 

Objavu dijeli Adir Abergel (@hairbyadir)


Elizabeth Olsen savršen je primjer kako uskladiti nekoliko različitih vrsta bobova u jedan i moramo priznati da nam je ovo jedan od najdražih do sada. Riječ je o “glam bobu”, koji istovremeno izgleda opušteno i strukturirano u vrlo glamuroznu frizuru s nekoliko valova napravljenih od “zavjesa” šiški, koje su ove jeseni također jako popularne. Ovo bi mogao biti dobar prelazak u jesen, zar ne?

Foto: Rich Fury via Getty Images