NOSITE LI NAOČALE, ovo su pravila šminkanja kojih se morate držati

by | 23 svibnja, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Žene koje nose dioptrijske naočale u posljednjih su nekoliko sezona napokon mogle odahnuti, a tzv. geek chicu ne prognoziramo skori pad popularnosti. Kao poželjan modni dodatak mogle su se vidjeti na revijama modnih kuća Dsquared2 ili Gucci, a zvjezdane ljepotice poput Lady Gage, Kristen Stewart, Anne Hathaway te mnogih drugih, sve češće im daju prednost iako se s dioptrijskim naočalama na licu moraju pridržavati nekih pravila šminkanja.

Zaboravite na tamna sjenila. Smokey eyes ispod naočala nije najbolja opcija. Oči će jednostavno izgledati pretamno. Birajte svjetlije nijanse, a želite li ipak nešto dramatičniji look, na pregibe kapaka nanesite malo tamnijeg sjenila.

Okvir naočala i eyeliner ne smiju biti u istoj boji. Nanesite eyeliner koji je sličan boji okvira, ali ne identičan. S crnim okvirima kombinirajte sivu, smeđu ili tamnoplavu olovku za oči, a sa smeđim okvirima nosite brončanu.

Nemojte zaboraviti na uvijač. Kako biste što više “otvorili” pogled, nemojte izostavljati uvijač za trepavice. Uvijačem pritisnite trepavice sasvim blizu korijena i zatim nanesite maskaru.

Bez maskare na donjim trepavicama. Za maskaru na donjim trepavicama većina visažista reći će “ne”. Takav nam izgled jednostavno dodaje godine, a nosite li naočale, sve skupa može izgledati još gore. Tamna boja i okviri stvaraju sjene ispod očiju pa lice izgleda umornije.

I koža lica zaslužuje jednaku pažnju. Bez obzira na to što je naglasak na očima, i ostatak lica mora izgledati besprijekorno. Kožu nahranite prije nanošenja pudera, a nepravilnosti uklonite korektorom.

Kriva nijansa korektora. Odabrati odgovarajuću boju korektora i inače je zahtjevno. U slučaju s naočalama, birajte isključivo žućkaste nijanse. One najbolje prekrivaju tamne podočnjake i eventualno crvenilo.

Deblje i deblje, a ne tanje. Deblji okviri znače da ćete na kapke nanijeti deblju liniju eyelinerom ili olovkom, a uz tanke obavezno ide i tanka linija.

Naglasite obrve. Ponekad smo toliko koncentrirani na ono što se vidi samo ispod naočala da zaboravljamo na obrve. Neka budu uredno počupane, počešljane, a možete ih dodatno naglasiti gelom za obrve. Jer ipak su one okvir za vaše okvire.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: ZADOVOLJNA.DNEVNIK.HR