Nokti vam se lome i listaju? Razlog se vjerojatno krije u krivom rezanju

by | 4 prosinca, 2020

U posljednje se vrijeme mnoge žene okreću njezi, oblikovanju i puštanju prirodnih noktiju. No to često nije lak i jednostavan proces.

Nije lako doći do čvrstih noktiju koje ćete kasnije ukrasiti raznim bojama te ako spadate među one strpljivije i kreativnije, ukrasiti pomoću kistova i drugih pomagala. Da biste imali zdrave, čvrste i duge nokte, morate ih pravilno njegovati. No njega nije jedina stvar oko koje morate voditi računa. Kad su u pitanju zdravi nokti vrlo je bitan način na koji ih režete. Prema riječima stručnjakinje za nokte Mytien Le, nokte nikad ne trebate skraćivati od sredine.

Zašto rezati nokte od rubova?

Nokti su prirodno zaobljeni, a ako ih budete rezali od sredine velika je vjerojatnost za će popucati i listati se. To je osobito problem sada, kada se ruke puno češće peru te su neprestano u dodiru s dezinficijensima. Kako biste izbjegli lomljenje, nokte režite od krajeva. Osim što će tako nokti biti zaštićeni od pucanja i slabljenja, na taj ćete način nokte lakše dovesti do željenog oblika. Isto tako, za jače i zdravije nokte bilo bi dobro koristiti ulje za kutikulu. Neka od ulja koja su dobra za njegu noktiju su ulje jojobe, kokosovo ulje, bademovo ulje, ricinusovo ulje. Navedena ulja možete i pomiješati, a ako niste od kućnih izrada, možete kupiti gotova ulja obogaćena vitaminima i oksidansima.

Foto: Daiga Elaby/Unsplash