Njega stopala ljeti

by | 12 srpnja, 2016

Za toplih ljetnih dana sigurno ne želite skrivati svoja stopala u zatvorenoj obući. No, da bi ih mogli s ponosom pokazati potrebna im je odgovarajuća njega. Kako bi koža stopala ostala zdrava, meka i glatka posvetite joj jednaku pažnju kao i njezi ostalih dijelova tijela.

Ljeti su stopala izložena vanjskim utjecajima tijekom cijelog dana. Bez obzira uživate li bosi na plaži, ili nosite sandale na vrućem gradskom asfaltu, vaša stopala izložena su štetnim utjecajima prašine te vrućeg i suhog zraka. Zbog toga koža stopala upravo ljeti brže postaje suha i tvrda te ju je potrebno redovito hidratizirati. Nanošenje Hansaplast intenzivne kreme za stopala nakon svakog jutarnjeg tuširanja, održat će ih hidratiziranima cijeli dan. Navečer nanesite Hansaplast regenerirajuću mast i vaša će stopala biti glatka i meka.

Zbog visokih temperatura stopala se ljeti znoje više nego inače što može izazvati nelagodu zbog neugodnog mirisa. Hansaplast Silver Active sprej za stopala savršen je antiperspirant koji sprječava znojenje i neugodne mirise, dok Hansaplast Frash Actiove, osim što osvježava, pomaže sprječavanju nastanka atletskog stopala. Ujutro nanesite Hansaplast dezodorans i vaša će stopala kroz cijeli dan ostati suha i svježa.

Iako ljeti uglavnom nosimo otvorenu obuću i ona mora biti kvalitetna te u potpunosti odgovarati našim stopalima. Izbjegavajte jeftine, premale i neudobne sandale. Neodgovarajuća obuća, nove cipele te tanki remenčići sandala mogu izazvati pojavu žuljeva. Zbog toga neka vam se pri ruci uvijek nađe Hansaplast SOS flaster protiv žuljeva i mjehura. Čim osjetite da se žulj formira stavite flaster. Proizvod će zaštiti to područje od pritiska, boli i infekcije te ubrzati proces zacjeljivanja, a vi ćete moći nastaviti bezbrižno uživati u toplim ljetnim večerima.