3 savjeta za njegu ruku koja ne biste smjeli zanemariti jer nadlanice prve pokazuju znakove starenja

by | 12 svibnja, 2023
Kako njegovati suhe ruke

Koža ruku jedna je od najdebljih na tijelu, ali je potpuno nezaštićena i prepuštena različitim agresorima. Na nju utječu brojni vanjski utjecaji, od pranja ruku isušujućim sredstvima do suhog klimatiziranog ili grijanog zraka i sunčevog zračenja. Stoga nije ni čudno da se prvi znakovi starenja ogledaju upravo na nadlanicama.

Za kompletnu njegu, prevenciju oštećenja i vraćanje vlage suhoj koži ruku, dovoljno je da u svoju svakodnevicu implementirate nekoliko jednostavnih savjeta. Oni su temeljni postulati njege kože, i vrlo lako primjenjivi, stoga ih ne uzimajte olako. Vjerujte nam, ako ćete ih ritualno provoditi, vaše će se ruke preporoditi.

Savjeti za njegu ruku

1. Koristite kremu za ruke sa zaštitnim faktorom

Nakon što na lice ili tijelo namažete kremu sa zaštitnim faktorom nemojte oprati ruke, već višak utrljajte u nadlanice koje često zanemarujemo kad je zaštita od sunca u pitanju. Korištenjem kreme sa zaštitnim faktorom, prevenirat ćete foto starenje kože ruku. Drugim riječima, odgodit ćete pojavu linija i bora te staračkih mrlji na svojim nadlanicama.

2. Držite kremu za ruke na noćnom ormariću

Osim u kupaonici, kuhinji i torbi, čuvajte jednu bogatu kremu za ruke kraj vašeg kreveta. Da bi koža ruku bila zdrava i njegovana, važno je navlažiti kožu prije spavanja jer je barijera kože noću propusnija. Potražite kremu s hidratantnim i posvjetljujućim sastojcima (ako imate problema s mrljama), kao što su aloja, ureja, koenzim Q10, vitamin E i C te molekulama koje iscjeljuju barijeru kože, kao što su probiotici ili shea maslac.

3. Nabavite rukavice (ako ih već nemate)

Najbolja njega ruku je prevencija, stoga kad god nešto radite, bilo u vrtu ili u kuhinji, nosite rukavice od prirodnih materijala. Time ćete zaštititi kožu od oštećenja, a nokte od pucanja. Da biste pranje posuđa iskoristile kao njegujući tretman, prije nego što navučete rukavice i bacite se na posao, ruke namažite uljem. Maslinovo ili kokosovo, koje god imate pri ruci, koža će vam biti zahvalna.

Pročitajte: 10 najboljih krema za ruke koje će spasiti vašu kožu ove zime

Foto: iStock/Getty Images Plus