Njega kože nakon tetoviranja i microbladinga

by | 24 rujna, 2018

Microblading je postupak sličan trajnom make-upu ili tetoviranju obrva, ali koristi drukčiju metodu u kojoj se pigment aplicira ispod gornjeg sloja kože.

U microbladingu se koristi posebna oštrica kojom se kozmetička tinta aplicira u obliku malih, zasebnih linija koje imitiraju izgled obrva. Rezultat je trajna šminka prirodnog izgleda koja može popuniti praznine u obrvama, definirati ih ili potpuno promijeniti njihov izgled. Trajnost microbladinga je jedna do tri godine.

Je li ovaj postupak agresivan za kožu i može li doći do iritacija? Ako se držite istih uputa kao i kod njege tetovirane kože, ne bi trebalo doći do problema:

• Nemojte dirati ili grebati tetovirani dio kože. Diranje lica je općenito štetno jer tako prenosite bakterije. Bilo da je riječ o prištićima ili tetoviranom dijelu kože, suzdržite se od doticanja kože rukama.

• Nakon tetovaže ili microbladinga, pazite da koža ne postane suha. Koristite mast za kožu na bazi vazelina i pantenola koja će vlažiti kožu i omogućiti brže zacjeljivanje.

• Osim što mogu izblijediti tetovažu, UV zrake imaju štetan utjecaj na kožu. Izbjegavajte izravno izlaganje suncu ili odlaske u solarij i zaštitite tretirani dio kože zaštitnim sredstvom s visokim zaštitnim faktorom.

Hansaplast mast za obnavljanje kože

Kada smo ozlijeđeni, očekujemo kako će površinska ozljeda brzo zacijeliti bez ostavljanja ožiljaka. Nažalost, zacjeljivanje površinskih ozljeda zahtjevan je proces i mnogi čimbenici mogu ga usporiti.

Stručnjaci iz Hansaplasta predlažu svakodnevno nanošenje Hansaplast masti za obnavljanje kože sve dok površinska ozljeda u potpunosti ne zacijeli kako biste dvostruko ubrzali proces zacjeljivanja bez ostavljanja ožiljaka.

Nakon postupka na mjestu tetoviranja (koža lica i tijela, obrve, usne) ostaje površinska ozljeda koju je potrebno odmah zbrinuti kako ne bi došlo do neželjene infekcije. Hansaplast mast za obnavljanje kože stvorit će zaštitni sloj i tako zaštititi površinsku ozljedu od prodiranja prljavštine i drugih vanjskih utjecaja. Aktivni sastojci pantenol i glicerin umirit će kožu i pružiti odgovarajuću hidrataciju. Redovito nanošenje Hansaplast masti za obnavljanje kože potaknut će proces zarastanja i obnoviti kožu uz maksimalni estetski učinak.

Osim njege tetoviranje kože, Hansaplast masti za obnavljanje kože umirit će ispucale usne ili kožu ruku, pružiti im potrebnu hidrataciju i obnoviti oštećenu kožu.

Tagovi: