Nikolina Pišek: Suprug Vidoje poštuje moju strast prema cipelama

by | 18 travnja, 2014

Nikolina Pišek jedna je od onih žena koje ljepotom, gracioznošću i karizmom lako mogu nadoknaditi svaki modni propust. Ipak, činjenica je da se njoj propusti rijetko događaju. Žena skupog ukusa, koja se izgrađivala gledajući Audrey Hepburn u “Doručku kod Tiffanyja”, teško može biti loše odijevena. S obućom je sve jednostavnije. Atraktivna voditeljica uspijela je pronaći muškarca koji dijeli njezinu strast, pa ju suprug Vidoje često zna razveseliti onim neophodnim “još jednim” parom.

PY2A6556

Koja modna pravila ne poštujete?
– Samo pravila da bi modna pravila trebalo poštovati. To su pretpostavke koje je zabavno negirati, ali i način da se dobiju inspirativne kombinacije. Na kraju krajeva, moda na taj način i evoluira – ulični buntovnici ne poštuju pravila kako bi stvorili nova koja modna industrija usvaja i plasira ih kao trend. Moda je zahvalno područje za igru sve dok je ne shvatimo preozbiljno i ukoliko nas ne pretvori u svoje žrtve.

Izgovorite li često pred prepunom garderoberom onu čuvenu: “Nemam što obući?”
– Žensko sam, dakle, svakodnevno. Nebrojeno puta pokušala sam shvatiti od kuda potiče taj sindrom i došla sam do zaključka da on ima veze s percepcijom nas samih. Kada sam sa sobom na “ti”, kada se u svojoj koži osjećam odlično, dovoljne su mi stare traperice i obična majica. S druge strane, kada me uhvati loša faza, pomoći nema. Niti ponuda “Bergdorf Goodmana” ne bi zadovoljila moje kriterije.

Što je, po vašem mišljenju, odjevna kombinacija za sva vremena?
– Vječna kombinacija je “biti zadovoljan sobom”. Osoba koja zrači samopouzdanjem odjeću nosi na pravi način, a eventualni nedostaci se i ne primijećuju.

Koliko pari cipela posjedujete?
– Po pitanju obuće ja sam prava stonoga. Dio tog carstva kupila sam sama, dok mi je dio priuštio senzacionalni suprug, koji moj ukus poznaje bolje nego ja sama. Vidoje definitivno nije od onih muškaraca koji će vam reći: “Zar još jedan par?” On smatra da ih nikada ne mogu imati dovoljno.

Biste li kao Carrie Bradshaw za novi par cipela potrošili posljednje novce?
– Nikada nisam bila toliko ekstremna.

Što nikada ne biste obukli?
– Neću vam odgovoriti na ovo pitanje, jer mi se obično zalomi da neposredno poslije izjave, što nikada ne bih obukla, baš to obučem.

Kada sebi izgledate najbolje?
– Uvijek u ljeto, zbog čega ga toliko i volim. Svaki put se osjećam dobro, zgodno i poletno. Mislim da će tako biti i kada budem imala osamdeset.

Koji su filmovi, po vašem mišljenju, ostavili neizbrisiv trag u modi?
– “Doručak kod Tiffanyja” Audrey Hepburn stvorio je ikonom stila, a jednako mi se sviđaju i sve uloge Hitchcockovih heroina – svedenih, pomalo hladnih, potisnuto erotičnih i kirurški preciznih. Od novijih ostvarenja to je serija “Seks i grad” koja je od modnog buntovništva i egzibicionizma napravila “mainstream”. “Veliki Gatsby” vizualno i kostimografski vrlo je privlačan, ali mislim da je tu samo riječ o zanimljivom korištenju povijesnih utjecaja i njihovom implementiranju u aktualni trenutak.

Redovito vas biraju za najljepšu Hrvaticu, a iza sebe ostavljate čak i Severinu i Jelenu Rozgu, koje imaju vojsku obožavatelja.
– Takve stvari ne shvaćam ozbiljno, niti je to referenca koju bi trebalo uzimati u obzir.

Intervju: Nikola Golubović, Life Content
Foto: Miloš Nadaždin, Life Content
Stilista: Stefan Orlić
Šminka i frizura: Srđan Petković za Mini-bar “Studios”, Hadži Milentijeva 14, 011 / 244 – 35 – 59