Nike izbacio kolekciju za trudnice i majke kojom je oduševio svijet

by | 24 rujna, 2020

Nike je u nedjelju, 20. rujna, izbacio prvu kolekciju za trudnice i majke. Ne moramo ni napominjati da je ovaj svjetski poznati brend to učinio savršeno.

Pričajući s 30 sportašica, od kojih su neke majke, a neke ne, te skenirajući tijela trudnica i žena koje su već rodile, Nike je stvorio kolekciju Nike M koja se sastoji od četiri sportska komada. Kolekcija je dizajnirana za žene u svim stadijima trudnoće, a na njoj se naporno radilo tri godine. U online dućanu možete pronaći sportski grudnjak koji se brzo suši, rastezljivu majicu bez rukava, tajice te jaknicu. Svi komadi dolaze u četiri boje – sivoj, crnoj, bijeloj i svijetloružičastoj.

Prije nego što su je izbacili, isprobali su 70 različitih materijala, a između 78 i 88 posto kolekcije izrađeno je od recikliranog poliestera te od organskog pamuka. Sportske topove pretvorili su u prijeklopne grudnjake koji omogućuju dojenje, a materijal dozvoljava trudnicama da tajice nose preko ili ispod trbuha te da se na njemu ne zadržavaju mrlje od mlijeka koje se inače stvore zbog izdajanja. Ova će kolekcija zasigurno oduševiti sve buduće i majke koje prolaze kroz postpartum. Nike je ovim potezom pokazao da doista mari za sve žene, bez obzira na to u kojem periodu života bile, te za njihov odnos sa sportom kroz sve njihove životne transformacije.

Foto: PR