Kako napokon početi pravilno sušiti kosu?

by | 10 srpnja, 2020

Sigurno ste bezbroj puta čuli savjete kako ne bi trebali izlagati kosu toplini i kako bi trebali sušiti kosu na prirodan način, odnosno pustiti je da se sama osuši. Osim toga, često ste sigurno čuli i kako je ljudima koji je puste da se osuši na prirodan način kosa zdravija. Unatoč tome što smo mnogo puta čuli i dalje sušimo kosu sa fenom, a zašto? Neki kažu kako im se kosa brže masti kad je puste da se osuši na prirodan način. Kako to popraviti?

Ispada da kosa osušena sušilom za kosu ima grublju teksturu, pa se ulja na vlasištu pojavljuju manje nego kod kose koja se osuši na zraku. Također, spavanje s mokrom kosom ili vlažnom može uzrokovati masnoću.

Evo što trebate učiniti:

1. Sušite kosu prirodnim putem kroz dan

Za ljude koji peru kosu noću, ovo bi mogla biti loša vijest. Međutim, sušenje kose kroz dan značit će dvije stvari. Prvo će kosa biti izložena suncu i svježem zraku (pod pretpostavkom da idete van), što će joj pomoći da se brže osuši. Spavanje s mokrom kosom uzrokuje da se ona zapetlja i lakše se zamasti. Naravno, puno je lakše sušiti kosu vani tijekom ljeta, ali moguće je i zimi.

2. Osušite korijen kose s sušilom

Ovo je sjajno rješenje ako vas muči masnoća koja se brzo stvori. Sušenjem korijena kose povećava se volumen i sprječava pojava masti.

3. Koristite proizvod za kosu štedljivo

Postoji vrlo malo tekstura kose koja će se prirodno osušiti bez određenog proizvoda i izgledati fenomenalno. Postizanje prekrasne kose osušene na zraku zahtijeva ipak malo napora. Proizvod je vaš prijatelj. Međutim, ako taj proizvod stavite blizu korijena, kosa bi vam se mogla brzo zamastiti. Nanesite serum za kosu štedljivo i samo na vrhove kose.

4. Nemojte zaboraviti suhi šampon

Suhi šampon je malo čudo i rješenje za mastan korijen kose. Kad vam se kosa počne mastiti, slobodno ga stavite malo na korijen kose.

IZVOR: 24SATA.HR

Foto: Unsplash