Nevjerojatan šok za sve fanove serije “Game of Thrones”

by | 4 siječnja, 2016

R.R. Martin propustio je još jedan rok za objavljivanje knjige, što znači da ćemo šestu sezonu serije gledati na TV-u prije no što nam roman stigne u ruke. Pisac se u subotu ujutro na svome blogu obratio čitateljima sljedećim riječima:

“Vjerujte mi, ne uživam pišući ove riječi. Niste sami u svome razočaranju. Moji urednici i izdavači su razočarani, HBO je razočaran, agenti, strani izdavači i prevoditelji su razočarani… ali nitko nije razočaran više od mene. Već mjesecima samo želim to da mogu reći, ‘Dovršio sam i dostavio VJETROVE ZIME’ tijekom, odnosno prije isteka 2015. Ali knjiga nije završena.”

Ovo nije prvi rok koji Martin nije ispoštovao. Kako bi knjiga, originalno nazvana „The Winds od Winter“, izašla prije nove TV serije koja će biti prikazana u travnju ove godine, prvotni rok za dovršavanje bio je u listopadu. Martin je krivnju svalio na pretrpan raspored i putovanja na koja je morao ići. Izjavu nastavlja ovim riječima: „Propustio sam rok za Noć vještica, a sada sam propustio i rok do kraja godine. To gotovo sigurno znači da ‘Vjetrovi Zime’ neće biti objavljeni prije šeste sezone Igre Prijestolja, koja premijerno kreće u travnju.“

Ovo, naravno, povlači mogućnost da će čitatelji u seriji moći vidjeti puno toga što bi im moglo umanjiti uživanje u knjizi. Na pitanje hoće li serija ‘pokvariti’ knjigu, Martin odgovara:

“Možda. Ni da ni ne. Gledajte, nikada nisam mislio da će serija biti jednako popularna kao i knjiga, ali jest. Show je sniman brže no što sam ja pisao. Postoje i drugi razlozi, naravno, ali to je glavni. S obzirom na situaciju, u šestoj sezoni ‘Igre Prijestolja’ čitateljima će nesumnjivo biti otkrivene neke stvari i gledat će i ono što se još nije dogodilo u knjigama. Godinama su moji čitatelji bili ispred gledatelja. Ove godine bit će obrnuto. Kako ćete se nositi s time… hej, to ovisi o vama.”

Izvor: LifeContent
Foto: Guliver/Getty images