Nesigurnu i nestabilnu vezu imaju parovi s ovom navikom

by | 22 svibnja, 2020

Iako vam se nečija veza na prvu može učiniti savršenom, možda je sve samo ne savršena. Naime, jedno istraživanje otkrilo je koja je navika najsnažniji pokazatelj da nešto u vezi ne štima. Studija časopisa Personality and Social Psychology Bulletin pokazala je da osobe koje često objavljuju stvari vezane za svoju vezu na društvenim mrežama pokušavaju zamaskirati nesigurnost i nedostatak povjerenja u vezi.

Naime, kako stoji u studiji, riječ je o teoriji povezanosti koja se bavi načinom na koji se parovi povezuju i jačaju vezu. Istraživači su objasnili da osobe koje nemaju dovoljno povjerenja u svog partnera i kojima treba dodatna potvrda o kvaliteti njihove veze imaju tendenciju učestalo objavljivati fotografije sebe i partnera kako bi se dokazali takozvanoj publici i stvorili idiličnu sliku o svojoj vezi.

Kako je jedan od istraživača potvrdio za Cosmopolitan, ljudi koji su sretni i zadovoljni svojom ljubavnom vezom nemaju potrebu izlagati je javnosti jer ne žude za odobravanjem drugih i lažnim perfekcionizmom.

IZVOR: INDEX.HR