Neobični trikovi za ljepotu koje su koristile holivudske dive

by | 15 srpnja, 2015

Jeste li se ikad pitale kakve su proizvode za ljepotu koristile glumice iz zlatnog doba Hollywooda? Poznato je da su dive poput Marilyn, Rite i Audrey pomno pazile na svoj izgled, a dok su neke koristile klasične trikove koje možemo primijeniti i danas, neke su vjerovale u pomalo sulude beauty tretmane.

holivud

Pogledajte kako su se njegovale i uređivale neke od najpoznatijih žena Hollywooda.

Audrey Hepburn i dan-danas je pojam ljepote brojnim ženama. Njezine oči zavodile su brojne slavne glumce, a kako bi joj koža bila zategnuta i bez podočnjaka, nakon buđenja je na njih stavljala žlice ohlađene u hladnjaku i ležala tako 10-15 minuta.

Joan Crawford nije vjerovala u skupe tretmane. Njezin proizvod za ljepotu broj jedan bila je – žvakaća guma! Naime, Joan je smatrala kako žvakanjem žvakaće gume vježba lice i sprječava starenje i stvaranje bora.

Marilyn Monroe imala je neobičan trik za ljepotu. Na lice je nanosila sloj kreme protiv hemoroida i, zatim, debeli sloj pudera u prahu kako bi dobila savršenu, blistavu put. Nažalost, zbog toga su sitne dlačice na njezinom licu poprimile narančastu boju.

Rita Hayworth nije podnosila neuredan izgled na ženama. Njezini ruževi uvijek su morali biti iste nijanse kao i lakovi za nokte, pa bez sklada na noktima i usnama nije izlazila iz kuće.

Bette Davis navodno je začetnica beauty trenda stavljanja krastavaca na lice. Slavna glumica svako je jutro na oči stavljala dvije kriške hladnog krastavca, a preko noći na područje oko očiju nanosila je petrolejsko ulje.

Marlene Dietrich strašno je pazila na izgled, a najviše pažnje poklanjala je obrvama. Prvo ih je brijala, a zatim iscrtavala olovkom u tankom luku. Nikad nije nanosila maskaru na donje trepavice jer je smatrala kako našminkane donje trepavice bacaju ružnu sjenu.

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Getty Images