NEOBIČNI RAZLOZI za što vas sve mogu izbaciti iz zrakoplova

by | 4 rujna, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Kupnjom zrakoplovne karte pristajete na niz pravila, od kojih su neka više, a neka manje poznata. Jasno je da će vas osoblje zrakoplova ispratiti van ako se pokušate ukrcati vidno pijani ili ako pokažete nasilje, no postoje i manje očiti razlozi za izbacivanje za koje možda niste nikad čuli, a mogu vas stajati mjesta na letu.

Neugodnog ste mirisa
Gotovo sve zrakoplovne kompanije u svojim ugovorima imaju klauzule koje osiguravaju pravo osoblja da vas izbace u slučaju da smrdite (osim ako stanje nije izazvano bolešću). Zato, za svaki slučaj, nanesite dezodorans ili malo parfema prije ukrcavanja.

Nemate obuću
I ovo je jedan od razloga zbog kojeg možete biti izbačeni s leta. Više je razloga zašto je to problem. Prvo, stopala su često izvor neugodnih mirisa. Drugi razlog je vaša osobna sigurnost. U slučaju evakuacije, bolje je za vas ako ste obuveni.

Provokativno ste odjeveni
Većina zrakoplovnih kompanija zadržava pravo da vas ukloni s leta ako vaša odjeća može uzrokovati nelagodu kod drugih putnika, a to može biti sve, od predubokog dekoltea, do neprikladnih natpisa na odjeći.

Preteški ste
Ovo pravilo ljepše je formulirano kao “pravo da se odbije osoba koja ne može zakopčati sigurnosni pojas” i nalazi se pod sigurnosnim pravilima jer svi putnici moraju imati zakopčane sigurnosne pojaseve za vrijeme uzlijetanja i slijetanja zrakoplova.

Naporni ste
Mnoge kompanije imaju i pravilo zbog kojeg ćete biti izbačeni s leta ako vaše ponašanje vrijeđa, živcira ili uznemiruje druge putnike.

U lisičinama ste
Neki zrakoplovni prijevoznici zadržavaju pravo odbiti putnike koji su sputani ili pod nadzorom snaga zakona.