NENAD SOVILJ PREDSTAVLJA kampanju za novu kolekciju Monument

by | 20 prosinca, 2018

Kolekcija predstavljena prije tri tjedna  u zagrebačkom hotelu Esplanade dobila je svoj vizualni identitet u vidu kampanje koju potpisuje fotograf Mladen Šarić.

Cijela kampanja zamišljena je kao suprotstavljanje muške i ženske energije: muškarca kao  dominantne uloge u našem patrijarhalnom društvu i žene koja je delikatna i krhka na prvu, ali zapravo snažna, kompleksna i slojevita te dominantna i jaka.

Suprotstavljanje muške i ženske energije u kampanji je najsnažniji primjer kontrasta i suprotnosti kojima se Nenad bavi u novoj kolekciji. Kroz Monument nam dizajner priča intimnu priču o svom gradu i bavi se vlastitim unutarnjim suprostavljanjima koja su nam svima zajednička, a u konačnici čine ljudski karakter. Tako suprotstavlja zlato koje predstavlja Sunce i srebro koje predstavlja Mjesec, nudi savršenu simetriju i geometriju kao odgovor na kaos, spiritualnost kao kontrast egu i u konačnici muškarca i ženu koje vidimo na fotografijama.

Glavnu ulogu na fotografijama ima Julija Nydal, već dugo jedna od naših najpoznatijih i najuspješnijih manekenki. Julija je posebno za ovu prigodu doletjela iz New Yorka gdje trenutno živi i radi i u potpunosti  se odrekla svog honorara u ime zaklade Endalz, koja se bavi potporom za oboljele i istraživanjem Alzheimerove bolesti. To  je tek drugi put nakon Ivone Bevande da na kampanji nije samo nakit nego i Sovilj žena.

“Posebno sam ponosan na to da je Julija pristala snimiti kampanju za Monument. Ona je jedna od najljepših žena koju poznajem, dugogodišnji smo prijatelji i stalno smo nešto planirali raditi zajedno međutim nije bilo lako uskladiti rasporede jer živimo na različitim kontinentima. Jako ju poštujem i volim i drago mi je da je Julija dio mog Monumenta.”

Foto: Mladen Šarić
Modeli: Julija Nydal i Juraj Krušlin
Styling: Ana Nikačević
Make-up: Saša Joković, asistent: Marko Tolić
Kosa: Milena Maršić/Glamour