Nekoliko savjeta koji će vam olakšati proljetno čišćenje ormara

by | 21 veljače, 2021

Proljeće sa sobom donosi velike promjene u našim životima, a jedan način na koji se za te promjene pripremamo je i proljetno čišćenje.

Za mnoge je ljude najbolniji dio tog čišćenja preslagivanje ormara te sortiranje odjeće. No mijenjanjem temperatura mijenja se i naš način odijevanja, a određene komade odjeće više nećemo trebati do sljedeće zime. Zbog svega toga, sortiranje je sastavan dio proljetno čišćenja. S obzirom na to da je mnogima ovaj posao naporan i težak, u nastavku vam donosimo nekoliko trikova koji će vam pomoći u tome.

Premjestite sezonsku odjeću

Kako biste dobili više prostora i mogućnosti za organiziranost, riješite se odjeće koja vam više neće trebati. Topli kaputi i zimske jakne maknite iz ormara te ih stavite na sigurno i suho mjesto. Ako nemate dodatan ormar, možete se poslužiti kutijama ili vrećama za odlaganje odjeće.

Držite se pravila jedne godine

Neki su komadi bezvremenski, no neke čuvamo iako smo svjesni da ih nikada više nećemo obući. Za neke je ljude posebno teško riješiti se odjeće, osobito onih komada koji su bili skupi. U tom slučaju držite se pravila jedne godine koje kaže da ako niste neki komad nosili godinu dana, nećete ga nositi ni u vremenu koje slijedi. Isto tako, ako vam je teško odbaciti nešto skupocjeno, poklonite to osobi za koju ste sigurni da će nositi te dati novi život nekom odjevnom predmetu. (Pročitajte: Pitanja koja si trebate postaviti za vrijeme razvrstavanja odjeće i čišćenja ormara)

Organizirajte

Ako vam ormar vrlo brzo postane neuredan, velika je vjerojatnost da vam treba bolja organizacija. To možete postići kupnjom organizatora odjeće pomoću kojih ćete u potpunosti iskoristiti svoj ormar te uvijek znati gdje se nalaze sve vaše stvari.

Odlučite kome ćete donirati

Prije nego što krenete sortirati odjeću, pripremite jednu kutiju u koju ćete staviti sve stvari koje vam više nisu potrebne te potražite osobu ili organizaciju kojoj ćete te stvari donirati. Na taj ćete način učiniti dobro djelo i osloboditi mjesto u ormaru.

Foto: Sarah Brown/Unsplash