Nekoliko popularnih beauty tretmana za lice koji dovode kožu do savršenstva

by | 13 travnja, 2021

U moru beauty tretmana koji danas postoje, kako se odlučiti na one koji trebaju našoj koži?

Iako je najbolje savjetovati se s kozmetičarkom ili liječnikom u trenu kada se odlučite da želite uložiti u svoju kožu, mi vam donosimo pregled najefikasnijih tretmana u koje se isplati uložiti ovisno o stanju kože koje imate.

Popularni beauty tretmani koji dovode kožu do savršenstva

PRP terapija PRP ili Platelet-Rich

Plasma terapija prirodna je metoda pomlađivanja krvnom plazmom, u kojoj se iz centrifugirane vlastite krvi izdvaja plazma bogata trombocitima. Trombociti u visokoj koncentraciji oslobađaju brojne faktore rasta koji pomažu pri proizvodnji novog kolagena te poboljšavaju teksturu oštećene kožu i uklanjaju znakove starenja. Plazma se intradermalnom injekcijom aplicira u kožu pacijenta, stimulirajući stanice kože na obnavljanje. Time se poboljšava lokalna mikrocirkulacija, a tkivo u dubokim slojevima je bolje prokrvljeno. Cijeli postupak traje kraće od 15 minuta, a ne izaziva nikakve neželjene reakcije jer je proces potpuno prirodan.

Rezultati su vidljivi već nakon tjedan dana, a tretman je idealan za one koji žele zagladiti i hidratizirati kožu lica, vratiti joj odmoran izgled, punoću i elastičnost, umanjiti oštećenja od sunca i pigmentacije, bez podvrgavanja invazivnim estetskim tretmanima.

Mezoterapija

Mezoterapijom se naziva metoda kod koje se lijekovi, ljekovite supstancije i aktivni sastojci injiciraju u mezodermalni sloj kože koji se nalazi neposredno ispod površine. Mikrocirkulacija u tom sloju ima vrlo važnu ulogu u apsorbiranju aktivnih supstancija, pa se mezoterapijom može postići vrlo snažan efekt u regeneraciji kože.

Ovisno o individualnom stanju kože, mezoterapijom se mogu aplicirati hijaluronska kiselina, vitamini, minerali i antioksidativna sredstva koja potiču fibroblaste na produkciju kolagena i mladog vezivnog tkiva. Mogu se koristiti i elementi u tragovima poput nikla, magnezija i cinka koji imaju važnu funkciju kao katalizatori u energetskim procesima unutar stanice. Prije tretmana analizira se stanje kože pacijenta kako bi se odabrale supstancije koje će se primijeniti, a tretman je posebno djelotvoran na izuzetno osjetljivim dijelovima tijela poput čela, područja oko očiju, vrata i dekoltea. Rezultati mezoterapije ponajprije se odnose na vraćanje vlage, sjaja i tonusa, brisanje sitnih bora i otklanjanje sivkastog, umornog tena.

Dermaroller

Dermaroller je maleni valjak prekriven sitnim iglicama, koje prelaženjem preko kože lica stvaraju mnoštvo sitnih mikrokanalića. Funkcija tretmana dermarollerom je osigurati bolje prodiranje i djelovanje seruma kroz nastale mikrokanaliće, što povećava djelotvornost aktivnih sastojaka. Prilikom zahvata može se na kožu aplicirati hijaluronska kiselina, vitamini, ferulična kiselina, ili neki drugi antioksidans.

Dermarollerom je moguće ukloniti manje i veće bore lica i dekoltea, obnoviti kožu oštećenu suncem, ukloniti stare ožiljke od akni i zagladiti teksturu kože, stimulirajući ju da se obnovi i liječi sama prirodnim putem. Tretman je vrlo blag za kožu, ne uništava tkivo i ne površinski sloj kože, a lice ne doživljava nikakvu traumu. Nakon tretmana, tijelo će samo obnavljati kožu u njenim dubljim slojevima, stvarat će se novi kolagen i povećati prokrvljenost kože, a vidljivi znakovi regeneracije javljaju se nakon otprilike šest tjedana. Ovaj tretman izbjegavajte ako imate izrazito osjetljivu kožu sklonu keloidima.

Skinbooster

Osim klasične mezoterapije kojom se u kožu apliciraju aktivni sastojci poput vitamina, minerala i kiselina, izvrsne rezultate u pomlađivanju pokazuje tretman skinboosterima. Skinboosteri pružaju snažnije rezultate od klasične mezoterapije jer se njome u kožu apliciraju boosteri hijaluronske kiseline, koja će osobama zrelije kože dati vidljivije rezultate.

Za razliku od dermalnih filera hijaluronske kiseline, skinboosteri licu ne dodaju volumen, nego samo nadoknađuju hijaluronsku kiselinu, hidratiziraju kožu iznutra i stimuliraju proizvodnju novog kolagena u koži. Skinboosteri mogu vrlo uspješno umanjiti posljedice vanjskih faktora poput dehidracije kože nastale zbog pretjeranog izlaganja suncu, a nakon tretmana koža je blistava, revitalizirana i vidljivo glatke, meke teksture.

Foto: Unsplash