Nekoliko načina kako prirodnim putem omekšati linije i bore

Rješenje bez botoksa

by | 13 prosinca, 2021

I dok neki idu na tretmane botoksom kako bi uklonili znakove starenja, drugi ipak preferiraju manje agresivne metode kako bi doskočili tankim linijama i borama. Sve je stvar osobne odluke.

Koja god da je vaša odluka, kako starimo, tako nam se smanjuje produkcija kolagena u koži, a linije i bore postaju sve dublje, pa je pronaći rješenje sve teže. Koža postaje sve više siva i gubi onaj mladenački sjaj, no bez brige, postoje brojne opcije kako doskočiti tom problemu čak i ako ne želite ići na ovako agresivne tretmane. Neki od manje agresivnih tretmana koji pomažu kod produkcije kolagena i popravljanja stanja kože, uključuju laser, radiofrekvencije i mikroneedling, no razumljivo je da ih ne mogu raditi oni s osjetljivijim tipovima kože (primjerice oni skloni keloidima). Baš zato, u nastavku vam donosimo nekoliko neinvazivnih metoda za uklanjanje tankih linija i bora koje mogu koristiti i oni najosjetljiviji.

Koristite zaštitni faktor svaki dan
Prevencija je majka znanja i uvijek će tako biti. Ako već niste, naučite se uključiti zaštitni faktor u jutarnju rutinu jer upravo zbog djelovanja sunca koža stari i ima bore u prvom redu. Zapravo je za 80 posto starenja zaduženo upravo UV zračenje, tako da zaštitni faktor mora postati vaš najbolji prijatelj.

Uključite AHA i BHA u rutinu
Kako biste dobili sjaj i izjednačenu teksturu kože te uklonili odumrle stanice kože, uključite eksfolijante u svoju rutinu. AHA su odlična, nježnija opcija za tekući eksfolijant koji će vam pomoći doći do željenog cilja.

Retionoidi
Da, ovaj segment bio je očekivan jer su retinoidi poznati po tome da reduciraju tanke linije i bore i obnavljaju stanice. Poanta je samo da ne odustajete i budete uporni jer ćete najbolji efekt retinoida vidjeti tek 6-9 mjeseci nakon što ste ih počeli koristiti. Koža se vrlo polako adaptira na njih pa pazite da ih uvodite oprezno i svega jednom do dva puta tjedno, uz izrazito bogato hidriranje.

Foto: brizmaker via Getty Images