Naučite kako odrezati šiške kao profesionalac

by | 12 siječnja, 2020

Prije uzimanja škara u ruke dobro razmislite koliko ih želite skratiti jer nakon rezanja nema povratka. Frizure sa šiškama izgledaju super, ali problem je što brzo narastu te zahtijevaju ponovni odlazak frizeru i dodatni trošak.

Vlastite šiške moguće je odrezati kod kuće uz nekoliko trikova, a izgledat će kao da ih je podrezao profesionalac. Osim štednje vremena i novca, tako se mogu držati na idealnoj duljini konstantno.

Savjeti kako to odlično napraviti sami dolaze od britanskog frizera Nathaniela Hawkinsa. Kaže kako je nebrojeno puta svjedočio brzopletim potezima svojih mušterija te je on morao popravljati stvar.

Evo što trebate znati:

  • Prvo, važno je kupiti ili posuditi od nekoga prave škare za šišanje kose, a ne rezati je onima za papir. Naime, neodgovarajuće škare mogu “žvakati” vlasi, odnosno ne odrežu ih kako treba.
  • Osušite kosu prije rezanja jer mokra može izgledati duže i tada postoji opasnost da odrežete previše. Znači, šiške najprije isfenirajte i počešljajte običnim češljem koji ih neće previše izravnati.
  • Najprije pogledajte koliko centimetara želite odrezati, a potom šiške stavite među prste i odredite koliko ćete odrezati.
  • Režite ih pod kutom, a ne ravno (kako većina ljudi to radi). Znači, uzimajte među prste pramen pa odrežite koliko ste planirali. Režite tako da stvorite blagi prijelaz, da šiške nemaju oštru liniju reza.
  • Umjesto prstima, kosu možete držati i pomoću češlja, ali režete li ih sami bit će vam lakše s prstima jer kosa neće bježati, odnosno stajat će stabilnije tijekom šišanja.

IZVOR: 24SATA.HR