Natalie Wood: Smrt ipak nije bila nesretan slučaj

by | 16 siječnja, 2013

Holivudska glumica imala je modrice po rukama i ogrebotine na vratu kada je njezino tijelo izvučeno iz Pacifika 1981. godine. Ova informacija mogla bi značiti da je Natalie Wood bila ozlijeđena prije no što je upala u vodu, stoji u izvješću losanđeleskog sudskog vještaka.

U izvješću, koji je danas objavljen, a napisan u lipnju prošle godine, navodi se i da ne postoji dovoljno dokaza koji bi ukazali da njezina smrt definitivno “nije nesreća”.

Tijelo zvijezde filma “Priča sa zapadne strane” pronađeno je u vodama u blizini ostrva Santa Katalina 1981. godine poslije noći pijančenja na ostrvu i jahti sa suprugom, TV glumcem Robertom Wagnerom i glumcem Christopherom Walkenom.

Slučaj je decenijama povod različitih teorija zavjere, a policija u Los Anđelesu ponovo je otvorila istragu njezine smrti 2011.

U lipnju 2012. zvaničnici su smrtovnicu Woodove izmijenili i naveli kako je uzrok smrti “davljenje i drugi neutvrđeni faktori”. Prvobitan uzrok smrti bilo je slučajno davljenje.

Izmjena je uvedena poslije dokumenta na 10 strana koji je dodatak originalnoj autopsiji kojom je utvrđeno da je Woodova umrla ubrzo pošto je upala u vodu, prenose agencije.

“Lokacije modrica, količina modrica, nedostatak traume glave ili modrica na licu podržavaju teoriju da su modrice nastale prije no što je upala u vodu”, navodi se u izvjšću.

“Sudski vještak nije bio u mogućnosti da isključi nenasilan, neplaniran ulazak u vodu. Pošto postoji mnogo pitanja bez odgovora a malo dodatnih dokaza, ovaj vještak smatra da uzrok smrti treba ostati neodređen”, dodaje se u izvješću.

Portparol policije rekao je da je slučaj i dalje otvoren ali je odbio da govori o eventualnim novim dokazima. Policija je navela da ni Wagner i Walken nisu osumnjičeni.