NATALIE PORTMAN PRIZNALA da joj je fan slao pisma da je želi silovati

by | 25 siječnja, 2018
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

https://www.instagram.com/p/BdoVlccBkaq/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi

Glumica je imala samo 13 godina, a obožavatelj joj je rekao da odbrojava dane do njezinog 18. rođendana kako bi bi bilo legalno da se seksaju. Portman je nakon toga prihvaćala samo čedne i ozbiljne uloge.

Glumica Natalie Portman (36) rekla je na Ženskom maršu u Los Angelesu da je doživjela seksualni terorizam nakon što je snimila svoj prvi film “Leon” s 12 godina. Oskarovka je u njemu imala glavnu ulogu mlade djevojke koja se sprijatelji s profesionalnim ubojicom kako bi osvetio ubojstvo njezinih roditelja.

“Napunila sam 12 godina na setu svog prvog filma. Tumačila sam djevojlu koja otkriva i razvija svoju ženstvenost, glas i strast”, ispričala je Portman. Dodala je kako je ona isto proživljavala u stvarnom životu. Bila je jako uzbuđena godinu dana kasnije kada je njezin prvi film izašao u javnost i jedva je čekala pozitivne reakcije gledatelja. No umjesto toga je dobila pismo prvog obožavatelja u kojem je opisivao svoju fantaziju silovanja.

“Rekao je kako odbrojava dane do mog 18. rođendan kada će se prema zakonu smjeti seksati sa mnom”, prisjetila se glumica. Osim njegovog uznemirujućeg pisma, smetalo joj je što kritičari razgovaraju o njezinim grudima koje ‘pupaju’. Kaže da je brzo shvatila pa makar imala i 13 godina da će se na njezino tijelo gledati kao na seksualni objekt, a njoj to nije ugodno. Portman je ‘prilagodila’ svoje ponašanje kako bi što manje bila dio takvih rasprava.

“Odbijala sam svaku ulogu koja je imala scenu ljubljenja i namjerno govorila zašto sam to učinila u intervjuima. Isticala sam kako sam ozbiljna i da se oblačim elegantno”, objasnila je. Smatra da je tako izgradila reputaciju previše čedne, konzervativne i štreberske žene jer je htjela osjećaj da je njezino tijelo sigurno.

“Imala sam potrebu pokriti svoje tijelo kako bi poslala svijetu poruku da sam vrijedna poštovanja i sigurnosti”, zaključila je Portman koja je od 2012. u braku francuskim plesačem Benjaminom Millepiedom (40) te imaju sina Alepha (6) i desetomjesečnu kćer Amaliju.

https://www.instagram.com/p/BdrJJMMBtyZ/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=embed_ufi

IZVOR: 24SATA.HR