Napušta li Nicolas Ghesquière Louis Vuitton?

by | 27 srpnja, 2016
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Ovu godinu obilježili su neprestani preokreti i glazbene stolice u modnoj industriji. Raf Simons napustio je Dior krajem prošle godine, na čije je mjesto došla Maria Grazia Chiuri, nekadašnja kreativna direktorica kuće Valentino. Ubrzo nakon njega Alber Elbaz otišao je iz modne kuće Lanvin, dok je Anthony Vaccarello proglašen novim kreativnim direktorom kuće Yves Saint Laurent nakon ostavke Hedija Slimanea. I to je samo vrh ledene sante. Mnoge modne kuće poljuljane su ovim velikim promjenama, koju bi uskoro mogla doživjeti i kuća Louis Vuitton.

Naime, na mjesto Nicolasa Ghesquièrea, trenutačnog kreativnog direktora francuske modne kuće, mogao bi doći britanski dizajner Jonathan Anderson, vlasnik svog brenda J.W.Anderson i kreativni direktor španjolskog luksuznog brenda Loewe. Kako prenose izvori, do promjene bi moglo doći u listopadu ove godine iako Nicolasov ugovor službeno ističe 2018.

Ako su ove glasine točne, kao dobitnik dvostruke nagrade za najboljeg dizajnera koje su mu prošle godine uručene na dodjeli British Fashion Awards, Jonathan Anderson je itekako kandidat koji obećava.

IZVOR: Harper’s BAZAAR