Napravite šampon za suho pranje od samo tri sastojka

by | 29 prosinca, 2015

Šampon za suho pranje kose je spas kada nemate vremena oprati kosu na klasičan način, a posebno je praktičan za hladne dane, jer se kosa ne mora močiti, pa je nije potrebno ni sušiti sušilom.

stk68169cor

Još bolje je to što ovaj proizvod možete napraviti i sami, a za to će vam biti potrebna samo dva sastojka ako imate svijetlu kosu, odnosno tri ako je vaša kosa tamnija.

Domaći šampon za suho pranje kose sadrži tvar koja upija masnoću i ostavlja osjećaj čistoće na kosi, a to je kukuruzno brašno. Prednost suhog pranja kose je i ta što je takvu kosu lakše stilizirati.

Možda će vas ipak najviše razveseliti činjenica da je suho pranje čak i bolje za kosu od klasičnog, jer izbjegavate taloženje kamenca iz vode na vlasima.

Sastojci:

– 30 grama kukuruznog brašna za svijetlu kosu

– odnosno 2 žlice kukuruznog brašna + 2 žlice kakao praha za tamnu kosu

– 5 kapljica esencijalnog ulja po vašem izboru (na primjer, lavandinog)

– čista četkica za nanošenje šminke ili češalj.

Priprema:

Esencijalno ulje pomiješajte s brašnom, odnosno mješavinom brašna i kakaa, te pomiješajte. Smjesu prebacite u malu staklenu teglu ili u praznu posudicu od pudera.

Primjena:

Pomoću četkice za šminku nanesite šampon na vlasište, odnosno na mjesta na kojima vam je kosa masna. Nanošenje šampona četkicom možda će vam biti praktičnije i brže nego kada ga nanosite pomoću češlja, posebno ako imate kraću kosu. Nakon što ste nanijeli šampon, napravite frizuru kakvu želite i spremne ste!

Izvor: Life Content
Foto: Guliver/Thinkstock