Napravi sama: Očistite stan limunom

by | 25 srpnja, 2013

Ukoliko želite svoj stan ili kuću čistiti sa što manje kemikalija, za vas je idealno rješenje čišćenje limunom. Limun je prirodno zdrav, a mi smo pronašli savjete za vas kako da čistite pomoću njega. Limun osim toga dobro čisti i fino miriše. Njegov osvježavajući miris će vam dati osjećaj čistoće.

Limun sadrži limunsku kiselinu i zbog toga ima antibakterijsku sposobnost. Kada neku površinu čistite limunom, odmah postižete i dezinfekciju očišćenog prostora.

Limunom možete očistiti puno toga. S njim možete očistiti i bakarno posuđe. Mrlje na bakrenom posuđu očistit ćete najlakše ako prepolovite limun, umočite ga u malo soli i trljate mrlju.

Limunom također možete očistiti i radnu površinu u vašoj kuhinji. Na mrlje na radnoj površini iscijedite malo soka od limuna, ostavite da stoji nekoliko minuta, a zatim pomoću malo sode bikarbone istrljajte mrlju.

Ukoliko imate začepljene kućne cijevi, dovoljno je da pomiješate limunov sok s malo tople vode i ulijete u cijevi.

Ukoliko imate neku mrlju na bijeloj odjeći, pokapajte je s malo limunovog soka i ostavite da se osuši na suncu. Mrlja će sama nestati.

Ocat je jako dobar za čišćenje, ali ga većina ljudi ne koristi zbog intenzivnog mirisa koji ima. Dodajte octu malo limunovog soka i ono što čistite ne samo da će biti čisto, već će i imati ugodan miris limuna.

Izvor: ljepota.ba