NAPICI PRIJE SPAVANJA koji pomažu kod mršavljenja

by | 17 veljače, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Istraživanja su pokazala kako nesanica može biti povezana s viškom kilograma, hormonalnom neravnotežom te prevelikom razinom šećera u krvi. Ako ste od onih koji prije spavanja vole popiti topli napitak, razveselit će vas činjenica da postoje napici koje možete piti prije odlaska na spavanje, a ujedno pomažu i kod gubitka kilograma.

Mlijeko
Čaša mlijeka, toplog ili ne, pomoći će vam za mirniji i čvršći san jer sadrži zdravu dozu triptofana i kalcija. Mlijeko se sporo probavlja i pomaže i kod izgradnje mišića, a rezultat toga su brži metabolizam i lakše mršavljenje.

Sok od grožđa
Čaša stopostotnog soka od grožđa prije spavanja pomaže da spavate bolje te da pritom i sagorijevate kalorije. Sagorijevanje kalorija potiče antioksidans koji se nalazi u grožđu.

Čaj od kamilice

Šalica vrućeg čaja od kamilice povećava razinu glicina u tijelu, odnosno neurotransmitera koji opušta živce i djeluje kao blagi sedativ. Kamilica pozitivno utječe na razinu glukoze te može pomoći kod gubitka kilograma.

Kefir
Ukusan i hranjiv mliječni napitak koji ima višestruke pozitivne učinke na organizam. Povećava razinu zdravih bakterija u crijevima, potiče pravilnu probavu i pomaže kod bolje apsorpcije vitamina i minerala. Istraživanja su pokazala da može pomoći kod nesanice te da poboljšava kondiciju.

Napitak ili mlijeko od soje
Soja sadrži vrijedne aminokiseline koje povoljno utječu na kvalitetu sna, a može pomoći i kod snižavanja razine kortizola te tako pomaže kod gubitka masnih naslaga oko trbuha.