NAOMI CAMPBELL NAPALA ŠEFOVE i tražila da se pokrene Vogue Africa

by | 10 travnja, 2018
FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Početkom godine počelo se šuškati da Naomi ljubi britanskog repera Skepte (35). Par je pozirao za muški časopis GQ, a na fotografijama su oboje goli do pasa i u vrlo intimnim pozama.

Britanski supermodel Naomi Campbell (47) smatra da bi modni časopis Vogue konačno trebao dobiti i svoje afričko izdanje jer bi se na taj način odalo priznanje doprinosu crnog kontinenta globalnoj modnoj industriji, u zadnje vrijeme na udaru kritika zbog izostanka raznolikosti.

Campbell je tijekom posjeta glavnome trgovačkom gradu Nigerije, Lagosu, gdje je sudjelovala u modnoj reviji u sklopu tjedna mode pod nazivom ‘Arise Fashion Week’ rekla kako postoji potreba za boljim predstavljanjem crnog kontinenta u modnome svijetu.

– Mislim da bi konačno trebalo pokrenuti Vogue Africa. Imamo Vogue Arabia, što smatram napretkom u modnoj industriji – rekla je u intervjuu za Reuters, aludirajući na časopis namijenjen čitateljicama i čitateljima Bliskog istoka čiji je prvi broj izašao prošle godine.

– Afrika dosad nikad nije dobila takvu priliku… priliku da se tkanine, materijali i karakterističan dizajn Afrike prihvate na globalnoj razini, a mislim da je to pogrešno – rekla je Campbell, rođena Britanka, svjesna svojih korijena.

https://instagram.com/p/BeWbzelnpG5/

Nitko iz tvrtke Conde Nast International, koja izdaje časopis Vogue, nije bio dostupan za komentar.

Globalna modna industrija u posljednjih je nekoliko godina na udaru kritika jer većinu modela na pistama i u časopisima, kao i modnih dizajnera čine bijelci, koji upravljaju i velikim modnih kućama.

– Ljudi moraju shvatiti da boja kože ne utječe na to hoće li netko biti uspješan u svojem poslu – rekla je Campbell.

Kao pozitivan primjer da se nešto u tom području mijenja navela je imenovanje prvoga crnog glavnog urednika britanskog Voguea, Edwarda Enninfula porijeklom iz Gane u travnju prošle godine.

Početkom godine počelo se šuškati da Naomi ljubi britanskog repera Skepte (35). Par je pozirao za muški časopis GQ, a na fotografijama su oboje goli do pasa i u vrlo intimnim pozama.

Naomin prijatelj tada je izjavio kako manekenka i reper uživaju u zajedničkim trenucima i ne srljaju u ništa ozbiljno, ali sada se čini da su napokon cijelom svijetu odlučili pokazati kakva je točno priroda njihova odnosa.

IZVOR: 24SATA.HR