NAKON 40 GODINA Priscilla izašla iz pakla scijentologije

by | 29 listopada, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Priscilla Presley (72) posljednja je u nizu celebrityja koji su izašli iz scijentologije prenosi 100posto.hr. Religijski kult koji je osnovao SF pisac L. Ron Hubbard okupljalište je mnogih slavnih u Hollywoodu, od Toma Cruisea (55), Johna Travolte (63), Elisabeth Moss (35) i drugih.

Nekadašnja supruga Elvisa Presleyja ušla je u kult 1977. godine, nakon što je on preminuo. Priscilla je i prije htjela ući u scijentologiju i čelnici su ih oboje nagovarali, no Elvis je poludio kad je shvatio koliko novaca traže. Zabranio joj je da ima veze s njima, a Priscilla je 1977. kontaktirala Johna Travoltu, koji ju je uveo u taj svijet. Odgojila je i kći Lisu Marie (49) u toj zajednici.

Lisa Marie je odustala od scijentologije prije tri godine, a to je bio i jedan od glavnih razloga za Priscillinu odluku sada. Naime, kad netko izađe iz scijentologije, za sve članove te sekte zabranjeno je kontaktirati s njima, a to uključuje i užu obitelj.

Sličan primjer imali su Tom Cruise i Nicole Kidman (50). Kad su se razveli, Nicole je izašla iz scijentologije, no njihovo dvoje posvojene djece, Isabella (24) i Connor (22) odgojeni su u sekti i već godinama ne komuniciraju s Nicole.

Priscilla Presley navodno je prijateljima rekla kako joj je dosta scijentologije.

“Rekla je da više ne može izdržati i da joj je dosta svega. Izašla je nakon razgovora s Lisom Marie, bila je to obiteljska odluka”, rekli su njezini prijatelji.

Iz scijentologije su izašli još i Demi Moore, redatelj Paul Haggis te glumica Leah Remini, koja je također od djetinjstva bila u sekti. Leah je postala jedna od najglasnijih kritičara scijentološke crkve te je o strašnim iskustvima njezinih članova snimila i dokumentarac.

Mnogi se slavni boje izaći iz scijentologije. Proces inicijacije uključuje razgovore s članovima crkve u kojima se iznose najintimniji detalji. Sve se snima i pohranjuje, a kasnije se članove time ucjenjuje. Sumnja se da Tom Cruise i John Travolta ne mogu izaći jer se boje da bi sve njihove tajne izašle na vidjelo.

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

IZVOR: 100POSTO.HR