Najveći beauty i wellness trendovi za 2021. godinu

by | 20 prosinca, 2020

Budući da mnogi od vas zasigurno što prije žele zaploviti novom godinom i aktualnu ostaviti iza sebe, odlučili smo vam predstaviti mini vodič kroz najavljene najveće beauty i wellness trendove 2021 godine.

Ako je suditi prema beauty i wellness trendovima za iduću godinu, čini se da će minimalizam, intimnost i širenje vidika biti ono čemu ćemo težiti i neizmjerno smo sretni zbog toga. Svi nadolazeći trendovi vežu se uz to da se kao pojedinci osjećamo bolje, a naposljetku i izgledamo bolje. U nastavku pročitajte o kojim se trendovima radi.

Manifestacije
Nakon vrlo statične godine, vrijeme je da pritisnemo play i krenemo dalje. Ovaj trend zvat će se modern mystic, a riječ je o tehnikama manifestacije koje su zaživjele naveliko već u ovoj godini. Otkrivanje toga što doista želite, izgovaranje naglas i slanje poruke u svemir, to je pola bitke – znati smjer u kojem želite ići. Nakon što ste posadili to sjeme, morate krenuti u akciju jer ništa se neće dogoditi samo od sebe. Odugovlačenje i izbjegavanje obveza neće vam biti od pomoći, no čim se posložite, bit će vam lakše. Mindfulness je ono na čemu će vam fokus biti kroz cijelu iduću godinu.

Drukčiji beauty proizvodi
Oduvijek je postojala izravna veza između beautyja i brige o sebi, no tek posljednjih nekoliko mjeseci došla je na novu razinu. Više neće biti fokus na agresivnim sastojcima, već moćnim i nježnim formulama. Tražit ćemo umirujuće mirise, nježne teksture i aktivnice – maske, pilinge i tretmane koji će biti poput aromaterapije koja će utjecati i na vaš um, a ne samo kožu. Također, CBD će se koristiti sve više u oba segmenta, kao i prirodni sastojci koji su proizvedeni od strane stručnjaka.

Kućni beauty
Kažu da je naš dom naš dvorac, što smo itekako naučili ove godine, kada nam je dom postao i ured, mjesto za socijalizaciju, restoran i kafić. Budući da toliko vremena provodimo kod kuće, vrijeme je da pretvorimo naš dom i u wellness centar. Cijela ova godina natjerala nas je da promislimo o prioritetima i zamijenimo kozmetičke salone s kućnim tretmanima i uređajima za njemu. Postoje brojni digitalni uređaji za njegu kože trenutno na tržištu u koje možete uložiti i shvatiti to kao ulog u sebe. Oni postaju pristupačniji i zaigraniji te namijenjeni široj publici. Kupka koju ćemo si napraviti u okrilju našeg doma, postaje dio naše self-care rutine, a društvene mreže preplavljene su idejama za spiritualna kupanja koja vam ne mogu nikako naškoditi.

Digitalne ovisnosti
Društvene mreže djeluju kao droga – postali smo ovisni o njima i mogu direktno utjecati na naše raspoloženje i validaciju samih sebe. Naravno, postoje i slučajevi kada društvene mreže imaju pozitivan učinak na nas, no ovisnost ne i dalje neupitna i vrijeme je da doziramo sadržaj koji konzumiramo. Konzumacija digitalnog sadržaja uzima nam više od pola budnih sati u danu, a sve više vremena provodimo online dok jedemo, pijemo, pa čak se i kupamo. U idućoj godini, doći će na tržište i plug in za Chrome koji će mjeriti koliko dugo vremena provodite na internetu i kako to utječe na vaš mozak. Dat će vam jasniju informaciju o vašem digitalnom i stvarnom ponašanju.

Minimalizam u njezi kože
Vjerujemo da je većina vas već na ovom tragu neko vrijeme, no iduća godina bit će još jednostavnija kad su beauty rutine u pitanju. Prirodni sjaj kože, prirodni make-up, prirodne trepavice i eventualno lagano eksperimentiranje sa sjenilima budući da će se maske i dalje nositi. Skincare je kao kategorija još uvijek jači od make-upa, no postat ćemo oprezniji kad su u pitanju izbori proizvoda. Multifunkcionalni proizvodi zavladat će tržištem i staviti količinu proizvoda u skincare rutini na minimum.

Intimnost
U principu, solo trenuci su velika stvar u idućoj godini. Fokus će više ići na online dating, kao i kroz cijelu ovu godinu, a dat ćemo i sebi više vremena da istražujemo svoju intimu. Prodaja seksualnih igračaka u ovog godini, od karantene, za razliku od prošle godine, porasla je 61  posto, što ne čudi s obzirom na to koliko vremena provodimo kod kuće izolirani od svih. Iako bi svoju seksualnost trebali istraživati neovisno o karanteni, napokon je došlo vrijeme i da se makne stigma s toga, bilo da je riječ o odnosu s partnerom ili masturbaciji.

Briga o snu
Vjerujemo da ste primijetili kako kroz ovu godinu vjerojatno puno lošije spavate zahvaljujući anksioznosti i strahovima kroz koje prolazimo. San će u nadolazećoj godini postati prioritet, pa će tako i aplikacije i rituali vezani za san biti u centru pažnje. Umirujući zvukovi, maske za oči, regeneracija tijela i kože te noćni tretmani kože ono su na što ćemo najviše obraćati pažnju.

Foto: Pexels