Najuzbudljivija modna vijest godine!

by | 16 kolovoza, 2015

Hedi Slimane je već dizajnirao couture haljine za čuvenu francuski modnu kuću. Od kada radi na poziciji kreativnog direktora (od 2012), dizajner je radio na dekoraciji i restauraciji vile iz 17. stoljeća – Hôtel de Sénecterre, kako bi postala njegov jedinstveni atelier.

Vila ima 3 kata, i svaki će nositi poseban naziv: Salon Couture, Atelier Flou (za dizajniranje haljina) i Atelier Tailleur (šivenje haljina). Još uvijek je nepoznato kada će se brend pojaviti na rasporedu tjedna visoke mode, ili će možda napraviti reviju van nje, za posebne VIP uzvanike. Prvi komadi su fotografirani u samoj vili u okviru jedinstvene COUTURE kampanje.

“Hedi je započeo proces restauracije vile 2012. godine. Danas je konačno završena i postaje centar Saint Laurent kuće“, objavljeno je na službenoj stranici Saint Laurent.

Hedi odlučuje koji će komadi nositi ručno prišivenu etiketu ‘Yves Saint Laurent’. Oni mogu biti rađeni i za žene i za muškarce – to podrazumijeva sakoe, haljine, hlače… Sama etiketa se šije od satena u boji slonovače, a sva odjeća koji će je imati je pažljivo popisana u zlatnoj YSL knjizi s monogramom.

Dizajner Yves Saint Laurent je posljednju COUTURE kolekciju prikazao 2002. neposredno prije povlačenja sa scene. Na tom događaju su se pojavile sve velike zvijezde od Catherine Deneuve, Laetitiae Castae i Carle Bruni.