Crveni lak za nokte nikad ne izlazi iz mode, a ova je nijansa trenutačno viralni hit

Ni pretamna, ni presvijetla

by | 8 studenoga, 2023
najpoželjniji crveni lak za nokte

Ljubitelji ljepote na TikToku obožavaju dobru manikuru. Aktualni favorit? Crveni nokti, ali ne bilo koje nijanse – već one pod nazivom Boston University Red.

Kad je ljepota u pitanju, crvena je bezvremenska boja koja nikad ne izlazi iz mode, bilo da je u pitanju crveni lak za nokte ili crveni ruž za usne. Tijekom desetljeća njezina se popularnost mijenjala samo u nijansama, a trenutačno – ako je vjerovati trendovima s TikToka – najpoželjnija nijansa crvene dolazi pod nazivom Boston University Red.

Boju za nokte, koju je kreirao američki brend DND, tvrtka opisuje kao “savršenu grimizno crvenu, ni pretamnu, ni presvijetlu”. Specifična boja inspirirana je Pantoneovom bojom 186, odnosno službenom nijansom Sveučilišta u Bostonu, po kojoj i nosi naziv. Naime, ova je nijansa identična onoj koja se nalazi na logotipu škole.

Pročitajte: Zbogom “glazed donut”: “ledeni šampanjac” nova je hit manikura

najpoželjniji crveni lak za nokte

Pitate se zašto je baš ova nijansa postala viralna? Prije par tjedana korisnica TikToka pod imenom MK podijelila je video u kojem je istaknula kako je nekoliko žena ne samo pohvalilo njezin tamnocrveni lak za nokte, već je prepoznalo točan naziv marke i nijanse — DND’s Boston University Red — samo gledajući njezine nokte.

Video je brzo postao viralan, prikupivši više od 4,5 milijuna pregleda i više od 500 000 lajkova. Odjeljak s komentarima bio je pun korisnika koji su komplimentirali nijansi laka, a video je izazvao porast popularnosti laka na TikToku općenito, razvivši se sve to tzv. teorije o crvenim noktima.

najpoželjniji crveni lak za nokte

Boston University Red je tamno crvena boja koja nije dovoljno tamna da bi bila kestenjasta, ali ni tako svijetla kao boja trešnje. Nalazi se negdje između i nama se čini kao jako dobar odabir za hladnije vrijeme. Ali ako ne nađete ovu identičnu boju, odaberite nijansu crvene koja najljepše laska vašoj boji puti – onu koja će vam podići raspoloženje svaki put kada bacite pogled na svoje ruke.

Pročitajte:  Sve što trebate znati o “teoriji crnih noktiju“ s TikToka

Foto: DevMarya, iStock/Getty Images Plus via Getty Images