Najljepše smo sa 29?

by | 8 studenoga, 2013

Ne postoji ženska osoba na ovom svijetu koja nikad sebi nije našla nijednu manu, međutim, postoje određene godine kada se svaka od nas osjeća najljepšom…

Novo istraživanje provedeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da žene smatraju sebe najljepšima sa 29 godina. Kao razloge za to 57 posto njih navelo je da ima više samopouzdanja, 31 posto povezalo je godine s osjećajem zaljubljenosti i 31 posto pripisao je to činjenici da se nalaze u stabilnoj vezi.

Kada se ovi razlozi zbroje i doda se još po neki, dođe se do čiste logike. Na pragu tridesetih gotovo svaka žena se već ostvarila u profesionalnom smislu, posjeduje filtrirani krug prijatelja koji imaju pozitivan utjecaj i prihvaćaju njezine mane, shvatila je što želi na emotivnom planu, a sve ovo dovodi do većeg samopouzdanja i svjesnosti sebe same.

No, budite svjesne i da godine nisu bitne za osjećaj sigurnosti i samopouzdanja. Svaka od nas tijekom cijelog života treba se svakodnevno podsjećati koliko vrijedi, a samim time će se i ljepše osjećati. Uz to, istraživanje je pokazalo da 64 posto žena misli kako su najmanje lijepe kada su umorne, a 48 posto kada su pod stresom, te se potrudite što češće imati beauty sleep i budite dobre prema sebi. Bar toliko svaka od nas može sebi priuštiti.

Izvor: cosmopolitan.rs